Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2016

NEA ΑΙΜΑΤΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ISIS

 

Όπως μεταδίδει κινέζικο πρακτορείο ειδήσεων το ISIS ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην Υεμένη που στοίχισε σήμερα τη ζωή σε τουλάχιστον 49 στρατιώτες.

Στην ανακοίνωση του το ISIS δήλωσε πως περισσότεροι από 70 “αποστάτες” σκοτώθηκαν από τον Αμπού Χασέμ αλ-Ραντφανί το βομβιστή αυτοκτονίας. Όπως γνωστοποιήθηκε οι στρατιώτες περίμεναν στην κατοικία ενός αξιωματούχου προκειμένου να πάρουν το μισθό τους. Ο βομβιστής μπερδεύτηκε στο πλήθος και πυροδότησε τον εκρηκτικό μηχανισμό τον οποίο είχε ζωστεί. Αναφέρεται πως 40 στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Αυτή είναι η Ευρώπη της ισότητας; Μιλούν για πολυπολιτισμικότητα στην Ευρώπη,για ισότητα και για σεβασμό στη θρησκεία του καθενός.Ωστόσο όπως φαίνεται ο πραγματικός στόχος δεν είναι η ισότητα και ο σεβασμός αλλά η αποχριστιανοποίηση της Ευρώπης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα σχολείο στην Ιταλία όπου  απαγορεύθηκε στα παιδιά να αναφέρουν το όνομα του Ιησού Χριστού σε χριστουγέννιατικα τραγούδια εξαιτίας ενός ιδιότυπου «σεβασμού» στους μαθητές που δεν είναι καθολικοί.

Αυτό φυσικά έχει εξοργίσει τους γονείς οι οποίοι τονίζουν πως πρέπει να ακουσθεί το όνομα του Ιησού Χριστού καθώς προωθεί την ενότητα και την αδελφοσύνη. Ο ιερέας της πόλης Pontevico, όπου και συμβαίνουν αυτά τόνισε: 

«Οι ξένοι είναι ευπρόσδεκτοι να γνωρίσουν τον πολιτισμό μας, που δεν πρέπει να αρνηθούμε επειδή δεν προσβάλει κανέναν». Η κ Bellini, διευθύντρια του σχολείου, απαντώντας σε όσους κρίνουν αρνητικά την κίνηση αυτή να απαγορευτεί το όνομα του Ιησού από τα τραγούδια,δήλωσε: 

«Τα παιδιά θα τραγουδήσουν τα τραγούδια που αναφέρονται σε  παγκόσμια θέματα όπως της ειρήνης και της αλληλεγγύης. Το 30 τοις εκατό των μαθητών μας δεν είναι καθολικοί Χριστιανοί και αυτή η συναυλία είναι ανοικτή σε όλους. 

Δεν είναι μια παράσταση  που γίνεται μόνο για τους χριστιανούς. Είναι θέμα σεβασμού.  Στις τάξεις μας υπάρχουν τόσοι  πολλοί  σταυροί  και εικόνες  που απεικονίζουν την Παναγία Παρθένο , αλλά εκτός από αυτά τα σύμβολα, θα πρέπει να υπάρχουν και άλλα».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου