Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η «ΡΩΣΙΚΗ ΚΑΘΟΔΟΣ»

 

Η ολική επαναφορά της Ρωσίας φέρνει νευρικότητα, άγχος και φόβο... Οι εξελίξεις στη Συρία είναι δραματικές. Οι τζιχαντιστές, οι διάφορες ισλαμιστικές ομάδες και οι συμμορίες βιώνουν την μία ήττα μετά την άλλη και όλα δείχνουν πως είναι απλώς θέμα χρόνου η πλήρης ισοπέδωση του «Ισλαμικού Κράτους» (DAESH).

ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΑΤΑΞΗ ΠΟΥ ΘΑ ΟΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΜΒΕΛΕΙΑΣ

 

Ο καιρός της υπομονής της κυβέρνησης προς την αντιπολίτευση για να επιτευχθεί συναίνεση όσον αφορά στο θέμα τηλεοπτικών αδειών έλαβε τέλος - και αύριο (Πέμπτη) στη Βουλή θα ψηφιστεί διάταξη που θα ορίζει τέσσερις άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, με αντικείμενο το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης.

ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΣ ΣΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΜΕ ΤΡΕΙΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΙ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ

 

Νοσοκομείο που υποστηρίζεται από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, «χτυπήθηκε» κατά τη διάρκεια αεροπορικών επιδρομών στην επαρχία Νταραά της Συρίας με αποτέλεσμα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΜΚΟ να χάσουν τη ζωή τους τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον έξι, ανάμεσά τους μία νοσηλεύτρια.

Ο ΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

 

Ο τίτλος είναι παραπλανητικός και για ορισμένους παρωχημένους πολυπολιτισμικούς διεθνιστές, νεοταξίτες μπορεί να φαντάζει ως πρόκληση ή φαντασίωση.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΑΙ ΔΝΤ ΜΕΛΕΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΛΥΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

 

Κλιμάκια του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας ασχολούνται με συγκεκριμένους τομείς, που αφορούν το κόστος της λύσης του κυπριακού, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης. Σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι κλιμάκια των δύο οργανισμών επισκέφθηκαν την Κύπρο μεταξύ 12 και 18 Δεκεμβρίου και προέβησαν σε συλλογή δεδομένων.

ΟΙ ΣΑΟΥΔΑΡΑΒΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ «ΚΙΜΑΣ» ΑΝ ΜΠΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος βλέπουν με καλό μάτι την επέμβαση από τη Σαουδική Αραβία στη Συρία με χερσαίες επιχειρήσεις θεωρητικά «κόντρα στο Ισλαμικό Κράτος». Ο Αμερικανός γραμματέας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ Άστον Κάρτερ δήλωσε πως «τέτοια νέα είναι πραγματικά καλοδεχούμενα».

Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ 3 ΔΙΣ. ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΔΝΤ

 

Η εισφορά της Ελλάδας στο κεφάλαιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) υπερδιπλασιάσθηκε σε 2.428,9 εκατ. SDR, ποσό που αντιστοιχεί σε περίπου 3,01 δισ. ευρώ από 1.101,8 εκατ. SDR ή περίπου 1,37 δισ. ευρώ, μετά τη συμφωνία για τον διπλασιασμό του κεφαλαίου του Ταμείου που τέθηκε σε εφαρμογή από τις 26 Ιανουαρίου.

ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΝ ΕΙΣΒΑΛΛΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

Χάρη στην υποστήριξη των ρωσικών βομβαρδισμών ο Άσαντ είναι κοντά στη νίκη στη Συρία υποστηρίζει ο Άλισταιρ Κρουκ, των μυστικών υπηρεσιών της Βρετανικής ΜΙ6. «Ο πόλεμος δεν είναι σε τέλμα διότι ο Πούτιν και ο Άσαντ νικούν» δηλώνει σε άρθρο του στη Huffington Post.

ΑΠΕΙΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ;

 

Η ιστορία της Lehman Brothers πλανάται πάνω από τη Deutsche Bank τα τελευταία 24ωρα. Μάλιστα το «τραπεζικό στολίδι» της Γερμανίας είναι η μεγαλύτερη τράπεζα τα τελευταία τέσσερα χρόνια που ένιωσε την ανάγκη να διαβεβαιώσει τους επενδυτές και τους μετόχους της ότι διαθέτει τα απαραίτητα κεφάλαια για να πληρώσει ακόμα και για τα πιο «επικίνδυνα» δάνειά της.