Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 

Βασικές ειδήσεις που πρέπει  να γνωρίζετε:
1).Συνεχίζεται η διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες.
Όλα προχωρούν κανονικά όσον αφορά στις τηλεοπτικές άδειες με τη γνωστή «φαγωμάρα» και τις αντιδράσεις κυβέρνηση και αντιπολίτευσης.

ΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ΚΑΙ Ο «ΜΑΓΚΑΣ» ΤΗΣ ΜΕΣΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ

 

Οι σταθερές στον τομέα της διεθνούς πολιτικής σκηνής τείνουν να γίνουν ανέκδοτο. Οτιδήποτε θεωρούμε σταθερή μεταβλητή την προηγούμενη εβδομάδα, τείνει να υφίσταται την επόμενη.

ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Αματρίτσε, Ακούμολι, Αρκουάτα ντελ Τρόντο και Πεσκάρα ντελ Τρόντο «διαλύθηκαν» – Τα 6,2 Ρίχτερ άφησαν πίσω τους νεκρούς, τραυματίες, συντρίμμια και απελπισία.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ

 

Ολοκληρώθηκαν στις 12.00 οι ακροάσεις των εκπροσώπων των συμμετεχόντων στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, καθώς και του ελληνικού δημοσίου, στο ΣτΕ όπου συζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής για την αναστολή ή μη του διαγωνισμού της Τρίτης.

ΤΩΝ ΜΚΟ ΟΙ ΣΚΟΤΕΙΝΕΣ BUSINESS

 

Οι απόψεις του Σόρος για την «ευρωπαϊκή» αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος παρουσιάστηκαν εκτενώς πέρυσι, με την έναρξη της προσφυγικής κρίσης, σε δική του ιστοσελίδα  και κατόπιν δημοσιεύθηκαν στη γερμανική συντηρητική εφημερίδα DIE WELT.

ΓΑΜΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

 

Ένα βήμα εμπρός για την συγκρότηση μίας νέας στρατηγικής των προοδευτικών δυνάμεων έγινε στο Παρίσι, καθώς η διάσκεψη των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ηγετών στο Chateau de la Celle Saint–Cloud έκανε δεκτή την πρόταση του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα να δημιουργηθεί φόρουμ διαλόγου των προοδευτικών δυνάμεων.

ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ

 

Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Citigroup στη μηνιαία έκθεσή της για τις παγκόσμιες προοπτικές. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι η  δεύτερη αξιολόγηση θα επαναφέρει την πολιτική αβεβαιότητα στην Ελλάδα» ενώ επαναφέρει την πιθανότητα του Grexit και μάλιστα αυξημένη.

ΠΟΣΟΙ «ΜΑΚΡΥΚΩΣΤΑΙΟΙ» ΚΑΙ «ΚΟΝΤΟΓΙΩΡΓΗΔΕΣ» ΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΝΔ

 

Δεν είναι στον χαρακτήρα του πρώην πρωθυπουργού να υποδαυλίζει καταστάσεις, ή να υποκινεί τις αντιδράσεις. Ο ρόλος του «παιδονόμου» δεν συνάδει με το πολιτικό ήθος του Κώστα Καραμανλή.

Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΕΧΕΙ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΧΑΛΙΦΑΤΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΡΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΟΦΥΛΑΚΕΣ

 

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του άρχισε επιχειρήσεις στη βόρεια Συρία που έχουν στόχο να σταματήσουν τις απειλές που θέτουν η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο και η κουρδική πολιτοφυλακή PYD. Η Τουρκία έχει επιτύχει μια πιο ασφαλή, πιο ισχυρή θέση και πιο ελπιδοφόρα μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου, τόνισε ο Ερντογάν.

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ «ΤΑΜΕΙΟΥ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ»

 

Τη δημιουργία ενός «Ταμείου Συμμετοχών» (Fund of Funds) ύψους 400 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση των επενδύσεων, κυρίως, μικρομεσαίων επιχειρήσεων αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΚΑΙ ΦΕΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ ΙΝΤΣΙΡΛΙΚ

 

Κλιμακώνεται η διαμάχη μεταξύ Γερμανίας και Τουρκίας λόγω της απαγόρευσης επίσκεψης Γερμανών βουλευτών στη βάση του Ιντσιρλίκ μετά την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από την γερμανική Κάτω Βουλή.

ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ Η ΝΟΡΒΗΓΙΑ ΥΨΩΝΕΙ ΦΡΑΚΤΗ

 

Το παράδειγμα της Ουγγαρίας, των Σκοπίων και άλλων ευρωπαϊκών χωρών αποφάσισε να ακολουθήσει η κυβέρνηση της Νορβηγίας, δίνοντας εντολή για την κατασκευή ατσάλινου φράκτη κατά μήκος των συνόρων της με τη Ρωσία, ώστε να εμποδίσει την παράνομη διέλευση των προσφύγων.

ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗΝ ΤΖΑΡΑΜΠΛΟΥΣ

 

Την Τετάρτη στις 04.00 τα ξημερώματα ξεκίνησε η επιχείριση «Ασπίδα του Ευφράτη», δηλαδή η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία. Στην εισβολή συμμετέχουν τουρκόφιλες τζιχαντιστικές οργανώσεις, μισθοφόρων της Τουρκίας, που παρουσιάζονται στην παγκόσμια κοινή γνώμη ως η υποτιθέμενη «μετριοπαθής» ισλαμιστική αντιπολίτευση.