Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΘΥΜΑ

 

Ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε χθες ότι η Τουρκία θα αγωνισθεί μέχρι το τέλος εναντίον των κάθε μορφής επιθέσεων από τρομοκρατικές οργανώσεις, μετά τον φόνο 39 ανθρώπων από ένοπλο σε νυκτερινό κέντρο της Κωνσταντινούπολης.

«Ως έθνος, θα αγωνισθούμε μέχρι τέλους εναντίον όχι μόνο των ένοπλων επιθέσεων τρομοκρατικών οργανώσεων και των δυνάμεων που βρίσκονται πίσω τους, αλλά επίσης εναντίον των οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών επιθέσεών τους», αναφέρει ο Ερντογάν σε γραπτή δήλωσή του.

«Προσπαθούν να δημιουργήσουν χάος, να καταστρέψουν το ηθικό του λαού μας και να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας με αποτρόπαιες επιθέσεις που στοχοθετούν αμάχους…Θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας ως έθνος, θα συσπειρωθούμε περισσότερο και δεν θα υποχωρήσουμε ποτέ σε τέτοια βρώμικα παιγνίδια», δήλωσε.

Η εφημερίδα “Hurriyet” επικαλείται μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες, οι επιτιθέμενοι στο νυκτερινό κλαμπ Reina, μιλούσαν αραβικά, καθώς πυροβολούσαν με συνέπεια το θάνατο 39 ατόμων. “Διασκεδάζαμε και ξαφνικά οι άνθρωποι άρχισαν να τρέχουν. Ο άντρας μου, μου είπε να μη φοβηθώ και με κάλυψε με το σώμα του. 

Άνθρωποι περνούσαν από πάνω μου. Ο άντρας μου τραυματίστηκε σε τρία σημεία,” δήλωσε χαρακτηριστικά η Σινέμ Ουγιανίκ, που διασκέδαζε στο αναφερόμενο κέντρο. “Κατάφερα να βγω έξω. Ήταν τρομακτικό,” δήλωσε η ίδια. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου