Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

ΣΕ ΠΤΩΤΙΚΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ Η ΑΓΟΡΑ

 

Σε πτωτικά επίπεδα κινείται η αγορά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα  έρευνας του ΙΝΕΜΥ της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας. Τρεις στις τέσσερις επιχειρήσεις, δηλαδή το 76% του συνόλου, παρουσίασαν μειωμένα έσοδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, το 17% των επιχειρήσεων, δηλαδή μία στις πέντε, ήταν σε σταθερή πορεία και μόνο το 7%  είχε μεγαλύτερο τζίρο από πέρσι. 

Είναι φανερό ότι η συνεχιζόμενη μείωση των μισθών και των συντάξεων, σε συνδυασμό με το γενικότερο κλίμα που επικρατεί στη χώρα, δεν επιτρέπουν στους καταναλωτές να "ρίξουν" χρήμα στην αγορά.  Χαρακτηριστικό είναι ότι τη μεγαλύτερη μείωση την παρουσιάζουν οι κλάδοι ένδυσης και υπόδησης, ενώ ο κλάδος των τροφίμων ακόμα παρουσιάζει σταθερά νούμερα. 

"Ελπίζουμε πως οι 50 ημέρες των χειμερινών εκπτώσεων με συνολικό τζίρο 5,4 δις ευρώ, που έχουν ήδη ξεκινήσει, θα μπορέσουν να καλύψουν ένα μεγάλο μέρος του χαμένου τζίρου από τα 4 δις ευρώ, των 15 ημερών της εορταστικής περιόδου, που δυστυχώς δε δικαίωσε, για άλλη μια χρονιά, τις αρχικές προσδοκίες του εμπορικού κόσμου.

Το 2017 ξεκίνησε με αντιφατικές συνθήκες, δεδομένα προβλήματα και 17 μεγάλες αλλαγές σε φορολογικό & ασφαλιστικό που επηρεάζουν την καθημερινότητα χιλιάδων συναδέλφων μας. Ωστόσο, ευελπιστούμε πως ο δυναμικός χαρακτήρας της ελληνικής αγοράς, η ευελιξία των Ελλήνων εμπόρων και το πνεύμα συνεργασίας μεταξύ των επιχειρήσεων και των καταναλωτών θα αποτελέσουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την αναστροφή της υφιστάμενης αρνητικής συγκυρίας", σχολίασε ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Βασίλης Κορκίδης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου