Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΠΟΥΤΙΝ

 

Αιφνιδιάζει το ΝΑΤΟ, η Ρωσία με κίνηση-αστραπή δείχνοντας παράλληλα πως τα μέτωπα κρίσης πολλαπλασιάζονται. Τα σύνορα , όχι μόνο της Σερβίας ή του Κοσόβου αλλά και της Ρουμανίας, Μολδαβίας και της Ουκρανίας πρόκειται να αλλάξουν.

Κατά την διάρκεια επίσκεψης στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, έδωσε ως δώρο στον πρόεδρο της Μολδαβίας, Igor Dodon,  ένα χάρτη του 18ου αιώνα. Ο I.Dodon το αποκάλυψε, ο ίδιος, κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας παρατήρησε πως το δώρο του Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει μεγαλύτερα σύνορα στη Μολδαβία, από τα σημερινά της. Βλέπετε ο χάρτης είχε σχεδιασθεί από τον Ιταλό Bartolomeo Borghi μετά τους Ρωσοτουρκικούς πολέμους και δείχνει την Μολδαβία να έχει τα εδάφη της Ρουμανίας και της Ουκρανίας.

Είναι ιδιαίτερα να παρατηρήσουμε το εξής. Στον χάρτη εντάσσονται στην Μολδαβία δύο σημαντικές περιοχές. Η Οδησσός και η Vinnitsa, που τώρα ανήκουν στην Ουκρανία.

Η Βόρεια Bukovina που ανήκε στη Ρουμανία, τώρα στην Ουκρανία και ένα μεγάλο μέρος της Dobrogea που τώρα ανήκει στη Ρουμανία. «Η μισή Ρουμανία ανήκει στην Μολδαβία» είπε ο πρόεδρος I.Dodon παρουσιάζοντας με υπερηφάνεια τον χάρτη.

Ο Πρόεδρος της Μολδαβίας ερμηνεύει το δώρο του Πούτιν ως υπονοούμενο για την απόφασή του να ακυρώσει τις συμφωνίες με την ΕΕ και να συνάψει συμμαχία με τη Ρωσία.

«Θέλω πλήρη οικονομική συνεργασία με την Ρωσία γιατί η ΕΕ δεν έφερε τίποτα για την χώρα μου τη στιγμή που έχασα την αγορά της Ρωσίας» τόνισε ο Dodon.«Η Μολδαβία δεν θα επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και θα εργαστεί για να ξαναφτιάξει τις σχέσεις της με την Ρωσία» τόνισε.

Στο μεταξύ στη Ρουμανία και οι πολιτικοί και ο τύπος κραυγάζουν πως «κινδυνεύει η εδαφική μας ακεραιότητα, το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο».
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου