Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2017

ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΩΝ ΓΕΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ

 

«Αδύναμους στο μεταναστευτικό» χαρακτήρισε ο Ντόναλντ Τραμπ του ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές Τζον ΜακΚέιν (Αριζόνα) και Λίντσεϊ Γκρέιαμ (Νότια Καρολίνα) που δήλωσαν την Κυριακή ότι το διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου προσφύγων.

Αλλά και πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών στο αμερικανικό έδαφος είναι πιθανόν ότι θα συμβάλει περισσότερο στην στρατολόγηση τρομοκρατών παρά θα βελτιώσει την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Το κοινό ανακοινωθέν των πρώην υποψηφίων για την προεδρία Τζον ΜακΚέιν και Λίντσεϊ Γκρέιαμ είναι λάθος- είναι δυστυχώς αδύναμοι στο μεταναστευτικό» τόνισε στο Twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ.  «Οι δύο Γερουσιαστές θα πρέπει να επικεντρώσουν την ενέργειά τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Στην παράνομη μετανάστευση και στην ασφάλεια των συνόρων αντί να προσπαθούν διαρκώς να αρχίσουν Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο» πρόσθεσε ειρωνικά ο Τραμπ, σε έμμεση αναφορά των δύο γερουσιαστών για τις δηλώσεις τους κατά της Ρωσίας.

«Φοβόμαστε ότι τελικά αυτό το εκτελεστικό διάταγμα θα αποτελέσει αυτοτραυματισμό στη μάχη κατά της τρομοκρατίας» προειδοποίησαν μεταξύ άλλων την Κυριακή ΜακΚέιν και Γρέιαμ επισημαίνοντας ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να εμποδίσουν τους κατόχους πράσινης κάρτας «να επιστρέψουν στη χώρα που αποκαλούν πατρίδα τους».

Δεκάδες χιλιάδες
άνθρωποι μετέσχαν την Κυριακή σε πορείες διαμαρτυρίας σε αμερικανικές πόλεις και τα αεροδρόμια για να εκφράσουν την οργή τους για το προεδρικό διάταγμα του Ντόναλντ Τραμπ το οποίο περιορίζει την είσοδο στη χώρα για ταξιδιώτες από επτά χώρες με κυρίως μουσουλμανικό πληθυσμό. To διάταγμα έχει προκαλέσει την οργή των μουσουλμανικών χωρών. 





 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου