Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΓΕΩΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ

 

«Στο μέλλον, ίσως μπορούμε να διεξάγουμε στρατιωτικές ασκήσεις, ώστε να μπορούμε να σας βοηθήσουμε και να μοιραστούμε μαζί σας τις γνώσεις μας για να αντιμετωπίσουμε ή να λύσουμε το πρόβλημα με την πειρατεία και την τρομοκρατία», ο Υποναύαρχος Eduard Mikhailov, αναπληρωτής διοικητής του ρωσικού Ναυτικού στα πλαίσια στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ Ρωσίας και Φιλιππίνων.

Δύο ρωσικά πλοία,το υποβρύχιο ναύαρχος Tributs και το δεξαμενόπλοιο Boris Butoma, έφτασαν σε λιμάνι που βρίσκεται Νότια της Μανίλας, και θα μείνουν εκεί για μία εβδομάδα.

Ο Ρώσος υποναύαρχος τόνισε επίσης πως ελπίζει σε μία στρατιωτική συνεργασία με την Κίνα και με την Μαλαισία: «Ελπίζουμε ότι σε λίγα χρόνια, οι στρατιωτικές ασκήσεις, για παράδειγμα στην περιοχή σας, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, θα διεξάγονται για παράδειγμα. 

Όχι μόνο μεταξύ Ρωσίας τη Φιλιππίνων, αλλά Ρωσίας, Φιλιππίνων, Κίνας, και ίσως Μαλαισίας μαζί». Να σημειωθεί πως οι σχέσεις ΗΠΑ και Φιλιππίνων έχουν διαταραχθεί και επιδεινωθεί υπό τον Πρόεδρο Rodrigo Duterte ο οποίος δήλωσε:

«Τον τελευταίο καιρό βλέπω τις δυτικές χώρες να παρενοχλούν τις μικρές. Και δεν είναι αυτό όλο, είναι και πολύ υποκρίτριες», πρόσθεσε. «Κάνουν δήθεν ότι ξεκινούν έναν πόλεμο, αλλά στην πραγματικότητα φοβούνται να προχωρήσουν. Αυτό το σφάλμα κάνουν οι ΗΠΑ και οι άλλες. 

Έκαναν πόλεμο σε τόσες χώρες, στο Βιετνάμ, το Αφγανιστάν και το Ιράκ με μόνη αιτιολογία ότι υπήρχαν (σύμφωνα με την Ουάσινγκτον) όπλα μαζικής καταστροφής, τα οποία τελικά δεν υπήρχαν”“.«Ξέρετε αν η Κίνα και η Ρωσία αποφάσιζαν να δημιουργήσουν με νέα τάξη, θα ήμουν ο πρώτος που θα προσχωρούσα».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου