Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

 
Βασικές ειδήσεις που πρέπει να γνωρίζετε
1).Tα αποκαλυπτήρια για τον ΕΦΚΑ.Tα αποκαλυπτήρια για τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και τους στόχους για το νέο ασφαλιστικό υπερταμείο, έκανε χθες η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου. Ο ΕΦΚΑ συμπεριλαμβάνει 4,2 εκατομμύρια ασφαλισμένους και 2,6 εκατομμύρια συνταξιούχους.

2).Ακριβαίνουν όλα, από τον καφέ μέχρι το ίντερνετ.
Με νέους αυξημένους φόρους κατά 2,6 δισ. ευρώ σε σχέση με το 2016 έρχεται το 2017.

Μόνο η επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ, καθώς από την Κυριακή 1η Ιανουαρίου ήρθαν οι αυξήσεις σε βενζίνη, πετρέλαιο κίνησης, υγραέριο κίνησης, τσιγάρα, υγρά αναπλήρωσης ηλεκτρονικών τσιγάρων, καφέ, σταθερή τηλεφωνία και internet. Όλοι οι νέοι αυξημένοι φόροι για το 2017.

3).Έφοδος στα γραφεία Novartis με εισαγγελική εντολή.
Έρευνα στα γραφεία της φαρμακευτικής εταιρίας Novartis πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πριν λίγες ημέρες, με εντολή των εισαγγελέων Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς από τα μέσα Δεκεμβρίου έχουν ξεκινήσει μεγάλη έρευνα μετά τα στοιχεία για δωροδοκίες κρατικών λειτουργών και γιατρών που είδαν το φως της δημοσιότητας, με αφορμή διετή έρευνα που διεξάγεται από τις αμερικανικές αρχές για τον κολοσσό και τις μεθόδους που φέρεται να χρησιμοποιούσε για να επικρατήσει στην αγορά.

4).Νέο κύμα ψύχους και χιονοπτώσεων στη χώρα.
Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες ημέρες με χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και βόρειους ισχυρούς ανέμους. Ο καιρός θα ξεκινήσει να αλλάζει αρχικά με βροχές και καταιγίδες από τη δυτική και νότια Ελλάδα, αλλά και το ανατολικό Αιγαίο.

5).Αυτόνομη θέρμανση χωρίς την έγκριση της πολυκατοικίας.
Με τροπολογία η οποία ψηφίστηκε στο νόμο για τον χωρικό σχεδιασμό (Ν. 4447/2016 - ΦΕΚ 241 Α’ 23.12.2016) δίνεται η δυνατότητα ήδη από τις 23 Δεκεμβριου να τοποθετούνται αυτόνομες μονάδες θέρμανσης φυσικού αερίου σε πολυκατοικίες χωρίς προηγουμένως να κρίνεται απαραίτητη η έγκριση από τη γενική συνέλευση. Αντιδρά η ΠΟΜΙΔΑ.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου