Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2017

ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ...

 

Επίκειται ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ στο Αιγαίο με εντολή Ερντογάν.Η ενημέρωση από την Τουρκία αναφέρει πως ο Ταγίπ Ερντογάν αποφάσισε την επιστροφή στην ενεργό δράση 831 Τούρκων Πιλότων και με διάταγμα θα αυξηθεί κι άλλο ο αριθμός των νέων πιλότων με πρόσληψη 40 ακόμα προσώπων από ιδιωτικές εταιρείες.

Κανένας άλλος λόγος δεν υπάρχει για μία τέτοια βιαστική και μαζική αύξηση του προσωπικού παρά μόνο, η διεκδίκηση από μέρους του Ερντογάν του μισού Αιγαίου. Του μισού Αιγαίου που διεκδικεί με την αμφισβήτηση της Συνθήκης της Λωζάννης. 

Συνυπολογίστε και τις διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό και καταλαβαίνετε πως η κατάσταση στα Εθνικά Θέματα είναι ‘καυτή’. Ένα ‘θερμό επεισόδιο’ είναι η λύση στα μάτια του Ερντογάν.  Αφενός μεν αποπροσανατολίζει την Τουρκική κοινή γνώμη από την αποτυχία της Ασπίδας του Ευφράτη. Αφετέρου δε, δημιουργεί νέο ‘γκριζάρισμα’ στο Αιγαίο (όπως είχε γίνει με τα Ίμια).

Τέλος υπενθυμίζει στον Ελληνισμό την Κατοχή της Κύπρου και τον τρόπο, όπου εν μία νυκτί εισέβαλε ο Αττίλας. Ειδική σημειολογία εν μέσω διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό. Τέλος μην ξεχνάτε τη δεινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας. Ποια είναι η καλύτερη στιγμή για τους Τούρκους, παρά μόνο τώρα.

Η πρόσληψη αυτή είναι η απόδειξη των φόβων αλλά και όλων των λογικών εκτιμήσεων. Απαιτείται ψυχραιμία από τους πολίτες, εγρήγορση από τις Ε.Δ και επιτέλους γενναιότητα από το πολιτικό προσωπικό της χώρας.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου