Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΚΑΔΕΣ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΕΚΡΗΞΗ ΒΥΤΙΟΦΟΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΖΑΖ

 

Τουλάχιστον 60 άνθρωποι -στην πλειονότητά τους άμαχοι- σκοτώθηκαν το Σάββατο, από την έκρηξη παγιδευμένου βυτιοφόρου στην πόλη Αζάζ της Συρίας, που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στην τουρκική μεθόριο.

Αρχικά, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 20 νεκρούς, αλλά το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ανέβασε τον αριθμό των νεκρών σε 60, επικαλούμενο γιατρό στην Αζάζ. Παράλληλα, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 50.

Το Παρατηρητήριο κάνει λόγο για τουλάχιστον 43 νεκρούς. Σύμφωνα με το Reuters, το βυτιοφόρο εξερράγη μπροστά από ένα ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης που βρίσκεται στην επαρχία του Χαλεπίου κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και ελέγχεται από τους αντάρτες.

Πηγές δήλωσαν στο πρακτορείο Sputnik ότι το όχημα εξερράγη κοντά στο αρχηγείο της ένοπλης οργάνωσης της αντιπολίτευσης Αχράρ αλ-Σαμ και ότι μεταξύ των νεκρών και των τραυματιών βρίσκονται περίπου 50 υποστηρικτές της.

Η έκρηξη σημειώθηκε μπροστά σε ισλαμικό δικαστήριο, στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης αυτής που βρίσκεται υπό τον έλεγχο των ανταρτών και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων ανθρώπων. Η συγκεκριμένη πόλη έχει γίνει πολλές φορές στόχος επιθέσεων των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους που επιδίωκαν να την καταλάβουν.

Η Αζάζ είναι ένα από τα σημαντικά προπύργια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της συμμαχίας που συγκεντρώνει μετριοπαθείς οργανώσεις ανταρτών, απολαμβάνει την τουρκική στρατιωτική υποστήριξη και έχει απωθήσει τους τζιχαντιστές του ISIS από τη συνοριακή περιοχή.

Σύμφωνα με το τουρκικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Dogan, η έκρηξη ακούστηκε και πέραν της μεθορίου, στην τουρκική πόλη Κιλίς, στα νοσοκομεία της οποίας αναμένεται να μεταφερθούν τραυματίες.

Σύμφωνα πάντως με ανεπιβεβαίωτες πηγές του πρακτορείου, η επίθεση είναι έργο του Ισλαμικού Κράτους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου