Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΒΟΛΕΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΑΝΤΙΤΟΡΠΙΛΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΙΡΑΝΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΣΤΑ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΧΟΡΜΟΥΖ

 

Ένα αντιτορπιλικό του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού έριξε τρεις προειδοποιητικές βολές κατά τεσσάρων ιρανικών πλοίων ταχείας επίθεσης, που είχαν πλησιάσει με μεγάλη ταχύτητα τα Στενά του Χορμούζ, σύμφωνα με δύο αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι το USS Mahan είχε επικοινωνία με τα σκάφη του σώματος των «Φρουρών της Επανάστασης», αλλά αυτά δεν αποκρίθηκαν στα αιτήματα να επιβραδύνουν και συνέχισαν να υποβάλλουν ερωτήσεις στο Mahan.

Το αντιτορπιλικό του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ εκτόξευσε προειδοποιητικές φωτοβολίδες και ένα αμερικανικό ελικόπτερο έριξε επίσης καπνογόνα, πριν ριφθούν προειδοποιητικά πυρά. Τα ιρανικά σκάφη έφθασαν σε απόσταση 800 μέτρων από το Mahan, το οποίο συνόδευε άλλα δύο πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, είπαν.

Αμερικανός αξιωματούχος σχολίασε ότι αυτού του είδους τα περιστατικά συμβαίνουν περιστασιακά. Τον Αύγουστο, άλλο ένα πολεμικό πλοίο των ΗΠΑ έριξε προειδοποιητικά πυρά προς την κατεύθυνση ενός ιρανικού σκάφους ταχείας επίθεσης που προσέγγισε δύο

Τον Σεπτέμβριο, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είχε διαμηνύσει πως όποιο ιρανικό πλοίο παρεμποδίζει το πολεμικό ναυτικό των ΗΠΑ στον Κόλπο θα «πυροβολείται».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου