Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ

 

H Γερμανία φαίνεται πως έχει βρει τρόπο να μειώσει την ανεργία της, εις βάρος άλλων χωρών φυσικά. Έτσι λοιπόν χρησιμοποιεί επιστήμονες από χώρες της Ε.Ε στις οποίες έχει επιβάλλει τα μέτρα λιτότητας που κατακερματίζουν τους λαούς, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας.

Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους καθώς περισσότεροι από 380.000 νέοι Έλληνες έχουν φύγει για το εξωτερικό, αλλά και τη Γερμανία, και βρίσκουν εργασία με μισθούς πείνας σε σχέση με εκείνους τους ημεδαπούς Γερμανούς οι οποίοι πληρώνονται αδρά.

Με αυτόν το τρόπο η μείωση της ανεργίας στη Γερμανία έκανε αίσθηση. «Η θετική εξέλιξη που σχετίζεται με την ανεργία συνεχίσθηκε στο τέλος του χρόνου», υπογραμμίζει ο Φρανκ-Γίργκεν Βάιζε, επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Εργασίας. 

«Η ισχυρή αύξηση στην απασχόληση που καταγραφόταν εδώ και καιρό, επιβραδύνθηκε μετά τους θερινούς μήνες, αλλά η ζήτηση για νέους εργάτες παραμένει σε υψηλό επίπεδο»,δείχνοντας έτσι το πως σκοπεύει η Γερμανία να χρησιμοποιεί τους εργαζόμενους της που όταν δεν τους χρειάζεται πια μπορεί κάλλιστα να τους απελάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου