Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2017

ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΚΑΝ «ΡΩΣΙΚΗΣ ΥΠΟΓΡΑΦΗΣ» ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΟΠΛΑ ΤΟΥ ISIS ΣΤΗ ΜΟΣΟΥΛΗ

 

Μετά από έρευνα Γάλλων και Ιρακινών στρατιωτών - Τα ευρήματα μεταφέρονται για έλεγχο. Πρόκειται για μία ακόμη παράμετρο της πολυδαίδαλης υπόθεσης του συριακού ζητήματος, ή για την προετοιμασία ή τα προεόρτια μίας νέας κρίσης μεταξύ της Δύσης και της Μόσχας;
 
Η είδηση, ωστόσο, είναι εξίσου σοκαριστική με το αποτέλεσμα που θα προκαλούσε η πιθανή δράση. Γάλλοι και Ιρακινοί στρατιώτες εντόπισαν στη Μοσούλη του Ιράκ πυραύλους μέσου και μεγάλου βεληνεκούς του ISIS, με βιολογικές και χημικές κεφαλές, οι οποίες φέρουν «ρωσική υπογραφή».

Εάν επιβεβαιωθεί το σενάριο αυτό, θα πρόκειται για την απόλυτη ανατροπή, καθώς μέχρι τώρα, η Μόσχα κατηγορούσε τις ΗΠΑ ότι έχουν προμηθεύσει με όπλα τους τζιχαντιστές. Τα χημικά και βιολογικά βρέθηκαν στις δυτικές συνοικίες της ιρακινής πόλης, από γαλλικά και ιρακινά συνεργεία, τα οποία πραγματοποιούσαν έλεγχο μετά την απομάκρυνση των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το δίκτυο skynews, τα συγκεκριμένα όπλα εικάζεται πως μεταφέρθηκαν στο Ιράκ από τη Συρία, δίχως να διευκρινίζεται αν δόθηκαν στον ISIS από τους Ρώσους, ή αν πρόκειται για οπλισμό του συριακού στρατού, τον οποίο επίσης είχε προμηθεύσει η Μόσχα.

Σε κάθε περίπτωση, το Κρεμλίνο καλείται να δώσει εξηγήσεις για την εμφάνιση των «απαγορευμένων» όπλων, ενώ ενισχύεται ο ισχυρισμός των δυτικών δυνάμεων, ότι το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ διαθέτει χημικά και βιολογικά όπλα.

Οι πύραυλοι που εντοπίστηκαν έχουν τη δυνατότητα να πλήξουν στόχο σε απόσταση εκατοντάδων χιλιομέτρων. Όπως ανέφεραν οι στρατιώτες που βρέθηκαν στο σημείο, ολόκληρη η περιοχή μύριζε έντονα χημικά, ενώ δόθηκε αμέσως ειδοποίηση να μην αγγίξει τα όπλα κανείς.

«Το Ισλαμικό Κράτος σκόπευε να χρησιμοποιήσει τα όπλα αυτά», δήλωσε ο υπεύθυνος της αποστολής των γαλλικών δυνάμεων στη Μοσούλη, επιβεβαιώνοντας τα ευρήματα, τα οποία μεταφέρονται κάτω από «δρακόντεια μέτρα» ασφαλείας για έλεγχο. 
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου