Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

ΤΟ ΝΤΑΕΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΑΧΙΛΛΕΙΟ ΠΤΕΡΝΑ ΤΩΝ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΜΑΧΗΣ ΤΥΠΟΥ LEOPARD 2

 

 Οι τρομοκράτες του Νταές κατέρριψαν το μύθο του αήττητου των αρμάτων μάχης τύπου Leopard 2 γερμανικής κατασκευής, καταστρέφοντας μια δεκάδα απ’ αυτά τα άρματα κατά τη διάρκεια μιας μάχης εναντίον τουρκικών στρατευμάτων στη συριακή πόλη της αλ-Μπαμπ.

Η τρομοκρατική ομάδα Νταές φαίνεται να έχει βρει την αχίλλειο πτέρνα των αρμάτων μάχης γερμανικής κατασκευής Leopard 2, τα οποία χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες σε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο και θεωρούνται άτρωτα, ανακοίνωσαν τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι τρομοκράτες κατέστρεψαν μια δεκάδα Leopard-2A4 του τουρκικού στρατού στη Συρία εκμεταλλευόμενοι ένα ελάττωμα κατασκευής αυτού του τεθωρακισμένου, σύμφωνα με μηνύματα στο Twitter και εικόνες που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. 

Αυτές οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, αλλά οι ειδικοί δεν τις αμφιβάλουν. Κατ’ αυτούς, το Leopard-2Α4 έχει σχεδιαστεί για μετωπικές μονομαχίες, αλλά προστατεύεται λιγότερο έναντι των πλευρικών επιθέσεων. 

Στην αλ-Μπαμπ, τα τουρκικά Leopard 2 βρέθηκαν κάτω από πυρά αντιαρματικών οβίδων ρωσικής κατασκευής που διαπέρασαν εύκολα τους πυργίσκους τους στις πλευρές και από πίσω, ισχυρίζεται το περιοδικό Focus.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο τουρκικός στρατός δεν έκανε καλή χρήση των αρμάτων. Κατ’ αυτούς, τα Leopard, ηλικίας 30 ετών, δεν είναι κατάλληλα για οδομαχίες και πρέπει να εξοπλιστούν με συστήματα δυναμικής προστασίας και στοιχεία φέροντα εκρηκτικά.

Αλλά τα πρόσθετα στοιχεία θωράκισης θα κάνουν το άρμα πολύ βαρύ. Η αντιδραστική θωράκιση που ανταποκρίνεται στο αντίκτυπο μιας οβίδας για να ελαττώσει τις  ζημίες στο προστατευόμενο άρμα, κινδυνεύουν να τραυματίσουν τους στρατιώτες που βρίσκονται δίπλα στο άρμα.
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου