Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017

NΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

 

Νέο «χαστούκι» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ από τη δημοσκόπηση της ALCO που δημοσιεύουν τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ.Σύμφωνα με την πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η Νέα Δημοκρατία αυξάνοντας τα ποσοστά της φτάνει το 26,8% και η διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ που παίρνει 17,8% φτάνει τις 9 μονάδες!

Ακόμα πιο απογοητευτική για τον Αλέξη Τσίπρα και τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο είναι η παράσταση νίκης όπου η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 56% έναντι 9% του ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της ALCO για τα Παραπολιτικά, η πρόθεση ψήφου καταμετράται στο 26,8% έναντι 17,8% του ΣΥΡΙΖΑ. 

Ταυτόχρονα, στην παράσταση νίκης (δηλαδή στο ερώτημα ποιός πιστεύετε ότι θα κερδίσει τις εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και άσχετα με το τί θα ψηφίσετε) οι ερωτηθέντες απάντησαν σε ποσοστό 56% ότι τις εκλογές θα κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Και σ’ αυτή η δημοσκόπηση όμως, καταλληλότερος για το αξίωμα του πρωθυπουργού κρίνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Την ίδια ώρα, όμως, το 35% των ερωτηθέντων απαντά ότι θέλει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ενώ το 34% απαντά ναι στο ενδεχόμενο της συγκρότησης οικουμενικής κυβέρνησης.

Σε ό,τι αφορά τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, πάντως, το 46% των ερωτηθέντων αντιδρά στην επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου. Σημειώνεται, ότι δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που δημοσιοποιήθηκε από την τηλεόραση του Σκάι το βράδυ της Πέμπτης.

Το οποίο δίνει προβάδισμα 14 ποσοστιαίων μονάδων στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, λαμβάνοντας 30,5% στην πρόθεση ψήφου, έναντι 16,5% του κυβερνώντος κόμματος.

Στα κοινά ευρήματα των δύο δημοσκοπήσεων (αν και με διαφοροποιήσεις στα ποσοστά) περιλαμβάνονται η επικράτηση Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για το αξίωμα του πρωθυπουργού και το προβάδισμα της ΝΔ στην παράσταση νίκης.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου