Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΤΗ ΓΑΛΛΙΑ

 

Εκλογικός συνασπισμός της Αριστεράς στη Γαλλία. Οι συζητήσεις, όπως και οι δύο πολιτικοί τόνισαν σε δηλώσεις τους, έχουν ξεκινήσει εδώ και μέρες και όπως αποκάλυψαν αναμένεται να συνεχιστούν παρά το γεγονός ότι οι δυο τους δεν φαίνεται να συμφωνούν για το ποιος θα είναι ο ηγέτης του εκλογικού συνασπισμού.

Το θέμα απασχολεί πολύ έντονα τον γαλλικό δημόσιο βίο, αφού σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις το άθροισμα των ποσοστών τους είναι τέτοιο που τους επιτρέπει να ξαναμπούν στο παιχνίδι και μάλιστα δυνατά.

Πιο συγκεκριμένα, σε δημοσκόπηση της Πέμπτης ο Αμόν εμφανίζεται να κερδίζει το 14%-14,5% της ψήφου και ο Μελανσόν το 11,5%-12%.

Σενάρια  
Το σενάριο για εκλογικό συνασπισμό μεταξύ των δύο, παρότι από την πλευρά των σοσιαλιστών θεωρείται απίθανο, προκάλεσε την αντίδραση των αγορών, με αποτέλεσμα οι αποδόσεις των γαλλικών ομολόγων να εκτιναχθούν στα ύψη.  

Πιο συγκεκριμένα, οι αποδόσεις των 10ετών ανέβηκαν κατά 3 μονάδες βάσης στο 1,04%, για να ξαναπέσουν στη μία μονάδα βάσης λίγο αργότερα.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση που ο συνασπισμός γίνει πραγματικότητα, τότε διαταράσσονται οι ισορροπίες του δεύτερου γύρου, που περιγράφονται από τις μέχρι τώρα μετρήσεις και οι οποίες κατέγραφαν ήττα της Λεπέν από τον Εμανουέλ Μακρόν.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είναι απίθανο αντί για τον Μακρόν να περάσει στον δεύτερο γύρο ο αριστερός συνασπισμός. Οι δημοσκόποι μέχρι σήμερα δεν είχαν προβλέψει αυτό το σενάριο.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου