Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΞΑΠΕΛΥΣΕ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΣΤΗ ΝΤΕΙΡ ΑΛ ΖΟΥΡ

 

Νέα επίθεση εξαπέλυσαν οι εξτρεμιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) το βράδυ της Τετάρτης στη Ντέιρ Αλ Ζουρ ενάντια στις θέσεις του συριακού στρατού στην περιοχή Αλ Σινά και στο στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Οι τζιχαντιστές ξεκίνησαν βομβαρδίζοντας με βαρύ πυροβολικό τις κυβερνητικές θέσεις για να τις αποδυναμώσουν. Στη συνέχεια επιτέθηκαν για να καταλάβουν τα κυβερνητικά χαρακώματα στον λόφο Αλ Σανούφ και στην περιοχή Αλ Σινά με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν άγριες μάχες.

Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή μέσα από την πολιορκημένη πόλη Ντέιρ Αλ Ζουρ, ο συριακός στρατός απέκρουσε όλες τις επιθέσεις των τρομοκρατών το τελευταίο 24ωρο προκαλώντας στους επιτιθέμενους βαριές απώλειες.

Ο συριακός στρατός απάντησε στην επίθεση των τζιχαντιστών βομβαρδίζοντας με πυροβολικό τις θέσεις των τρομοκρατών στην πετρελαιοπηγή Αλ Ταΐμ και στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.

Στόχος του στρατού παραμένει να θέσει ξανά υπό τον έλεγχό του το νεκροταφείο της πόλης Ντέιρ Αλ Ζουρ, που κατέλαβαν οι τρομοκράτες, ώστε να αποκατασταθεί με ασφάλεια η επικοινωνία του αεροδρομίου της πολιορκημένης πόλης με τις συνοικίες της.

Επίσης, ο συριακός στρατός έριξε με αλεξίπτωτα τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά στους πολιορκημένους της Ντέιρ Αλ Ζουρ.Η Ντέιρ Αλ Ζουρ πολιορκείται από το Ισλαμικό Κράτος εδώ και δύο χρόνια, τις τελευταίες εβδομάδες οι τζιχαντιστές έχουν εντείνει τις επιθέσεις τους στην πόλη.

Η Ντέιρ Αλ Ζουρ είναι η πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Ντέιρ Αλ Ζουρ της Συρίας. Είναι ο τελευταίος κυβερνητικός θύλακας στα ανατολικά τη χώρας.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου