Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2017

ΔΙΠΛΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ

 

Υπό τον έλεγχο των ιρακινών δυνάμεων είναι πλέον το αεροδρόμιο της Μοσούλης, έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που διεξήγαν κατά του Ισλαμικού Κράτους. Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Ιράκ, οι «Δυνάμεις Ταχείας Αντίδρασης και η ομοσπονδιακή αστυνομία έχουν τον πλήρη έλεγχο του αεροδρομίου της Μοσούλης».

Η επίθεση στο αεροδρόμιο της Μοσούλης εξαπολύθηκε την πέμπτη ημέρα της επιχείρησης των ιρακινών δυνάμεων, που στοχεύουν να ανακαταλάβουν ολόκληρη την πόλη Μοσούλης, το δυτικό τμήμα της οποίας είναι υπό τον έλεγχο του Ισλαμικού Κράτους και συνιστά το τελευταίο προπυργίο της εξτρεμιστικής οργάνωσης στη χώρα.

Στο μέτωπο της Συρίας, τρεις φιλοτουρκικές οργανώσεις Σύρων ανταρτών ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την πόλη Αλ Μπαμπ, το τελευταίο προπύργιο του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία του Χαλεπιού.Σε δηλώσεις του, ο επικεφαλής της οργάνωσης Σουλτάν Μουράτ, Άχμαντ Οτμάν, είπε:

«Ανακοινώνουμε την πλήρη απελευθέρωση της πόλης Αλ Μπαμπ και προχωρούμε στην αποναρκοθέτηση των συνοικιών της».Από την πλευρά του, ο Μιλώντας εκ μέρους των τριών οργανώσεων που κατέλαβαν την πόλη, ο Σάιφ Αμπού Μπακρ, επικεφαλής της οργάνωσης Αλ Χάμζα, είπε:

«Χθες θέσαμε υπό τον έλεγχό μας το κέντρο της πόλης, όπου βρισκόταν το αρχηγείο του Ι.Κ.». «Οι τζιχαντιστές εκδιώχθηκαν και σήμερα το πρωί γύρω στις 06:00 ολοκληρώσαμε την επιχείρησή μας», συμπλήρωσε. Ενώ ο Αμπού Τζαάφαρ, της Λίουα αλ Μουτάσεμ, ανέφερε:

«Σκοτώσαμε δεκάδες μαχητές του ΙΚ και απομακρύναμε περισσότερες από 50 οικογένειες από την Αλ Μπαμπ. Σε μερικές ώρες, οι δυνάμεις μας θα τελειώσουν την εκκαθάριση της υπόλοιπης πόλης και θα ενισχύσουμε τις αμυντικές γραμμές μας».

Την πληροφορία έχει επιβεβαιώσει εν μέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, σύμφωνα με το οποίο οι αντάρτες έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους σχεδόν τις μισές συνοικίες της πόλης, αλλά εξακολουθούν να βρίσκονται εκεί μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου