Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

ΓΙΑΤΙ Ο ΑΔΕΡΦΟΣ ΤΟΥ ΚΙΜ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΗΣ Β. ΚΟΡΕΑΣ

 

Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ, 46 ετών, ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Κιμ Γιονγκ Ιλ. Περνούσε το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του εκτός της χώρας του και είχε εκφραστεί δημοσίως κατά της διακυβέρνησης του πατέρα του και του αδελφού του.

Οι αστυνομικές αρχές της Μαλαισίας επιβεβαίωσαν τον θάνατό του. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, ο Ναμ σκόπευε να ταξιδέψει αεροπορικώς από την Κουάλα Λουμπούρ στο Μακάου το πρωί της Δευτέρας. Ζήτησε ο ίδιος να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια ενώ βρισκόταν στο αεροδρόμιο της πόλης αλλά ξεψύχησε καθ' οδόν για το νοσοκομείο. 

Τα αίτια του θανάτου του δεν έχουν ακόμη διευκρινιστεί κι έχει ήδη ζητηθεί να γίνει νεκροψία-νεκροτομή. Σύμφωνα πάντα με την αστυνομία, ο Ναμ έφερε διαβατήριο της Βόρειας Κορέας όπου αναφερόταν ότι ήταν 46 ετών και ονομαζόταν "Κιμ Τσολ".

"Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κανέναν ύποπτο αλλά έχουμε ξεκινήσει έρευνες και εξετάζουμε κάποιες εκδοχές", είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ο Μαλαίσιος αξιωματικός της αστυνομίας Φάτζιλ Άχματ. 

Ο ίδιος είπε ότι ο Κιμ σκόπευε να αναχωρήσει για το Μακάο αλλά ασθένησε ενώ περίμενε στον τερματικό σταθμό των εταιρειών χαμηλού κόστους στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ. "Αισθάνθηκε κάποιος να αρπάζει ή να κρατά το πρόσωπό του από πίσω του. Ζαλίστηκε και ζήτησε βοήθεια" από έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, είπε.

Μεταφέρθηκε στην κλινική του αεροδρομίου, αλλά επειδή συνέχιζε να αισθάνεται άσχημα αποφασίστηκε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Πέθανε μέσα στο ασθενοφόρο, καθ' οδόν για το νοσοκομείο Πουτρατζάγια.

Το τηλεοπτικό κανάλι Chosun της Νότιας Κορέας, επικαλούμενο πηγές της κυβέρνησης της Σεούλ, μετέδωσε ότι ο Κιμ δηλητηριάστηκε με μια βελόνα από δύο γυναίκες που διέφυγαν με ταξί. Η πληροφορία αυτή δεν στάθηκε δυνατόν να επαληθευτεί από το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας.

"Δεν ξέρουμε αν ήταν κάποιο ύφασμα ή αν ήταν βελόνες" είπε από την πλευρά του ο Φάτζιλ, όταν ρωτήθηκε σχετικά, εξηγώντας ότι μια υπάλληλος του αεροδρομίου ανέφερε πως κάποιος του έπιασε το πρόσωπο και εκείνος ζαλίστηκε. Η Μαλαισία είναι μια από τις λίγες χώρες που διατηρούν στενές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα. Μαλαίσιοι και Βορειοκορεάτες πολίτες μπορούν να επισκέπτονται τις δύο χώρες χωρίς να διαθέτουν βίζα.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου