Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2017

Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΜΙΑ

 

«Αν θέλαμε να ανέβουμε στα Ίμια θα το κάναμε», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά ότι ο αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων δεν θα μπορούσε να ανέβει στις βραχονησίδες γατί η Ελλάδα έχει πάρει τα κατάλληλα μέτρα. 

Ο Τσαβούσογλου, συνεχίζοντας την εμπρηστική κι επιθετική ρητορική προς τη χώρα μας, εξαπολύει απειλές λέγοντας πως «αν το καθήκον του Τούρκου αρχηγού ήταν να ανέβει στα Ίμια θα το είχε κάνει», ενώ, δεν διστάζει να αναφερθεί στα όσα συνέβησαν τον Ιανουάριο του 1996 προσθέτοντας πως:

«Ας μην ξεχνάμε ότι πατήσαμε πόδι σε όλα τα μέρη που έπρεπε. Η στάση μας για τα Ίμια είναι ξεκάθαρη».Επιπλέον, σχολιάζει και το θέμα με τη μη έκδοση των 8 Τούρκων στρατιωτικών, λέγοντας: «η Ελλάδα δεν έχει επιτρέψει την έκδοση των προδοτών για τα εγκλήματά τους και αυτό δεν συνάδει με τις σχέσεις καλής γειτονίας».

Δυστυχώς για εμάς η συμπεριφορά τους δεν αποτελεί έκπληξη. Η Ελλάδα έκρυψε κάποτε και τον επικεφαλής του ΡΚΚ (σ.σ. τον Αμπντουλάχ Οτσαλάν) ο οποίος είναι τώρα στη φυλακή».


 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου