Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΦΑΛΤΣΑ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 

Όπως όλα δείχνουν ήρθε επιτέλους η ώρα οι πολιτικοί μας να αναλάβουν δράση καθώς ο κόμπος φτάνει στο χτένι. Ο λόγος για το αποβατικό σκάφος Bayraktar, το οποίο προορίζεται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο.

To βρίσκεται στα τελευταία στάδια δοκιμών αποδοχής από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό και φυσικά προορίζεται για επιχειρήσεις στο Αιγαίο. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως η χώρα θα πρέπει να εξοπλιστεί κατάλληλα για παν ενδεχόμενο.

Επιπρόσθετα τουρκικά ΜΜΕ, φιλοκυβερνητικά, βοηθούν ώστε να συνεχίζεται η κρίση γύρω από τα Ίμια και πολύ συχνά αναρωτιούνται «πότε θα γίνει πόλεμος με την Ελλάδα».

Σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Eθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας εξήγησε τους λόγους για τους οποίους  αναβαθμίζεται από μαχητικά αεροσκάφη νεότερης γενιάς η Πολεμική μας Αεροπορία . Μάλιστα δήλωσε:

’’Στη βάση διακρατικών συμφωνιών που είχε η Ελλάδα με τις ΗΠΑ στείλαμε αίτημα για να διερευνήσουμε όλες τις πλευρές προς την αμερικανική κυβέρνηση και θα ακολουθήσει η απάντησή τους. Οτι έχει οικονομικό χαρακτήρα θα είναι εντός πλαισίου προϋπολογισμού του υπουργείου’’.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου