Δευτέρα 19 Ιουνίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΨΥΧΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ

 

Πανηγυρίζουν οι Τουρκόψυχοι της Ελληνικής Θράκης για την επίσκεψη του Τούρκου πρωθυπουργού στη Δυτική Θράκη. Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ αφού πάει στην Αθήνα θα πάει στη συνέχεια στην Κομοτηνή και μαζί με Τούρκους υπουργούς θα συμμετάσχουν σε δείπνο στο χωριό Λύκειο.

Η τουρκόψυχη ιστοσελίδα της Ροδόπης εμφανίζει την εκδήλωση ως μια πανηγυρική γιορτή στην οποία είναι καλεσμένος όλος “ο λαός μας”, εννοώντας τους Τουρκόψυχους. Η ιστοσελίδα Rodopruzgari αναφέρει: 

Επιθυμούμε να καθίσουμε μαζί στο ίδιο τραπέζι, διότι αυτή είναι η πραγματική αφθονία. Καθώς οι κρατικοί μας αξιωματούχοι είναι πολύ ταπεινοί άνθρωποι, αγαπάνε πολύ τέτοια περιβάλλοντα. [...] 

Μετά από αυτή την ωραία είδηση, ένας ενθουσιασμός τύλιξε το χωριό Λύκειο. Με σκοπό την φιλοξενία των καλεσμένων κλήθηκαν τα δύο χωριά στο ιφτάρ και αποφασίστηκε να γίνουν ετοιμασίες για περίπου 5.000 άτομα.  

Εμείς από τώρα λέμε το Καλώς Ορίσατε στην Δυτική Θράκη και στο χωριό Λύκειο προς τον Κύριο Πρωθυπουργό Μπιναλί Γιλντιρίμ και ευχαριστούμε αυτούς που μόχθησαν για να επιλεγεί το Λύκειο για το ιφτάρ.

Για τους Τουρκόψυχους είναι ένα ιστορικό γεγονός το σημερινό , και καλό θα είναι να υπάρχει με κάποιον τρόπο Ελληνική παρουσία στην εκδήλωση ώστε να υπάρχει έλεγχος στο τι λέγεται. 

Πολλά λέγονται και γίνονται τελευταία, και θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Φαίνεται ότι στους Τουρκόψυχους, η Τουρκική προκλητικότητα είναι κάτι που τους κάνει... χαρούμενους...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου