Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΜΥΝΑΣ ΤΗΣ ΓΑΛΛΙΑΣ

 

Το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση Μακρόν: Παραιτήθηκε η υπουργός Άμυνας λόγω έρευνας στο κόμμα της. Η υπουργός Άμυνας της Γαλλίας, Σιλβί Γκουλάρ, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση.

Λέγοντας πως δεν θέλει να συμμετέχει στον επερχόμενο ανασχηματισμό λόγω έρευνας που διενεργείται για υποθέσεις του κόμματός της. 

Η κ. Γκουλάρ είναι μέλος του Modem, του κεντρώου κόμματος που συμμάχησε με το κόμμα του προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν, το La Republic en Marce (LREM) στις προεδρικές και βουλευτικές εκλογές.

Το οποίο βρίσκεται υπό έρευνα για κακή χρήση πόρων του κόμματος για την πρόσληψη βοηθών βουλευτών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει το Reuters.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, η κ. Γκουλάρ αναφέρει πως με τη σύμφωνη γνώμη του πρωθυπουργού Φιλίπ ζήτησε να μην παραμείνει στο κυβερνητικό σχήμα, καθώς δεν θέλει να επηρεάσει την προσπάθεια του πρόεδρου Μακρόν να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στο κράτος και να μεταρρυθμίσει τη Γαλλία.

Η απερχόμενη υπουργός Άμυνας σημειώνει πως είναι αποφασισμένη να σύρει τους άνδρες και τις γυναίκες των ένοπλων δυνάμεων σε πολιτικές συγκρούσεις για τις οποίες δεν έχουν καμία ευθύνη.

Σε «αυστηρά προσωπικούς» λόγους απέδωσε ο επικεφαλής του Δημοκρατικού Κινήματος και υπουργός Δικαιοσύνης Φρανσουά Μπαϊρού την παραίτηση Γκουλάρ.

Σε δήλωσή του στην εφημερίδα Le Monde είπε πως δεν θα θέσει θέμα για παραμονή της στο υπουργικό συμβούλιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου