Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΗΝ ΑΥΓΗ Η ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 180 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ

 

Η Κομισιόν φέρεται να διαψεύδει κατηγορηματικά το δημοσίευμα της Αυγής ότι ζητάει υπερψήφιση από 180 βουλευτές της συμφωνίας για το Σκοπιανό.

Σε δημοσίευμα της η Κυριακάτικη Αυγή, επικαλούμενη ανώτερες κυβερνητικές πηγές, αναφέρει ότι η πλευρά του προέδρου της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και της ύπατης εκπροσώπου της ΕΕ για την εξωτερική πολιτική Φεντερίκα Μογκερίνι υποστηρίζει την ανάγκη υπερψήφισης της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό στην ελληνική Βουλή με ενισχυμένη πλειοψηφία 180 βουλευτών.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, αυτή η πρόταση φέρεται να έχει διαμηνυθεί σε ανώτατα κλιμάκια της ελληνικής κυβέρνησης. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα και μετά τον σάλο που προκλήθηκε η Κομισιόν φαίνεται να διαψεύδει. Συγκεκριμένα, πηγές της Κομισιόν δηλώνεται:

«Ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ είπε urbi et orbi στη Βουλή ότι υποστηρίζει τη λύση αλλά ότι οι Βρυξέλλες δεν θα αναμειχθούν, είναι θέμα των μερών να κινηθούν όπως νομίζουν». αναφέρουν οι εν λόγω πηγές.

Η ίδια πηγή των Βρυξελλών που διέψευσε την πληροφορία, υπενθυμίζει το λόγο του Ζαν Κλόντ Γιούνκερ στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου ο Πρόεδρος της Κομισιόν είχε πει:

«Δεν είναι δική μου δουλειά για να σας δώσω προτάσεις, κατευθυντήριες γραμμές, ή ακόμα και καθοδήγηση για ένα θέμα που είναι για να ρυθμίσετε μεταξύ σας. Επιτρέψτε μου, ωστόσο, να τονίσω την ανάγκη επίλυσης αυτού του προβλήματος».

Το θέμα αποκτά ιδιαίτερη βαρύτητα με δεδομένες τις πληροφορίες ότι ήδη υπάρχει ένα πεδίο συνεννόησης μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων και τη συνάντηση. 

Όπου θα έχουν, την ερχόμενη Πέμπτη, Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ στη Βουλγαρία, με ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν ραγδαίες εξελίξεις και ανακοινώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου