Δευτέρα 4 Ιουνίου 2018

ΑΛΛΑΖΕΙ ΣΤΑΣΗ Η ΡΩΣΙΑ ΕΝΑΤΙ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

 

Η Ρωσία βάζει πλέον μπροστά για την πραγματοποίηση του ρωσο-τουρκικού αγωγού φυσικού αερίου Turkish Stream, τον οποίο θέλει να περάσει μέσω Βουλγαρίας στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, απορρίπτοντας την Ελλάδα η οποία σε κάθε της επιλογή «αδειάζει» τον Πούτιν.

Η συμφωνία μεταξύ Βουλγαρίας-Ρωσίας για τον αγωγό είναι γεγονός, κάτι που σημαίνει ότι εάν ο αγωγός πραγματοποιηθεί και περάσει από την Ανατολική Θράκη η Ελλάδα θα μείνει εκτός των εξελίξεων (με δική της ευθύνη).

Μετά την κρίσιμη συνάντηση μεταξύ Βλαντιμίρ Πούτιν και Μπόικο Μπορίσοφ, η οποία διήρκεσε περισσότερο από δύο ώρες, ανακοινώθηκε πως Ρωσία και Τουρκία δέχονται να περάσει το Turkish Stream μέσω του εδάφους της Βουλγαρίας στην Ευρώπη.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β.Πούτιν, στην κοινή συνέντευξη τύπου τόνισε χαρακτηριστικά πως η «Ρωσία μαζί με την Τουρκία εργάζονται για να περάσει ο αγωγός μέσω της Βουλγαρίας και όχι της Ελλάδας».

Εδώ και καιρό η Ελλάδα έχει «αδειάσει» τη Ρωσία παραδίδοντας άνευ όρων την Αλεξανδρούπολη στους Αμερικανούς, οι οποίοι θέλουν μέσω αυτής να πουλήσουν στην Ε.Ε. υγροποιημένο αέριο και σε καμία μα καμία περίπτωση δεν πρόκειται να αφήσουν τον ρωσικό αγωγό να προχωρήσει ούτε βήμα.

Να θυμίσουμε ότι πρόσφατα είχαμε συμφωνία για προώθηση του πλωτού τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου στην Αλεξανδρούπολη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου