Πέμπτη 5 Ιουλίου 2018

ΜΕ 14 ΜΑΧΑΙΡΙΕΣ ΣΤΟΝ ΘΩΡΑΚΑ ΤΗ ΣΚΟΤΩΣΑΝ

 

Δεκατέσσερα χτυπήματα στην καρδιά και τους πνεύμονες δέχτηκε η 32χρονη Δώρα Ζέμπερη από το δολοφόνο της, ο οποίος φαίνεται πως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την άτυχη κοπέλα, ο θάνατος της οποίας ήταν ακαριαίος.

Ο ιατροδικαστής που διενήργησε τη νεκροψία-νεκροτομή της 32χρονης, καταθέτοντας στο δικαστήριο που εξετάζει και το ενδεχόμενο εμπλοκής και άλλου ατόμου, μίλησε για τη σφοδρότητα των χτυπημάτων που επέφερε ο δολοφόνος στην κοπέλα.

Εισαγγελέας: Σας έκανε κάτι εντύπωση;

Μάρτυρας : Η πολλαπλότητα των κακώσεων που δείχνει μένος.
Εισαγγελέας : που δεν δικαιολογείται από αγνώστους μεταξύ τους.

Μάρτυρας : τα χτυπήματα δείχνουν ανθρωποκτόνο πρόθεση.

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η διάσταση στις απόψεις των επιστημόνων γύρω από τα δείγματα DNA που ανιχνεύτηκαν από την Αστυνομία. 

Σύμφωνα με την πραγματογνώμονα της Αστυνομίας, τα δείγματα βιολογικού υλικού στις χαρτοπετσέτες που εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας ανήκουν στον κατηγορούμενο. 

Ωστόσο, τα υπόλοιπα μίγματα του υλικού ποσοτικά και ποιοτικά δεν θεωρούνται αξιοποιήσιμα από τη μάρτυρα. Αντίθετη άποψη εξέφρασε στην πραγματογνωμοσύνη του ο τεχνικός σύμβουλος που όρισε η οικογένεια.

Ο οποίος αναφέρει ότι εκτός από το βιολογικό υλικό του 58χρονου κατηγορούμενου,  προκύπτουν στοιχεία που παραπέμπουν στην παρουσία και τρίτου προσώπου, πιθανότατα.

Η διχογνωμία αυτή οδήγησε στο αίτημα της πολιτικής αγωγής για την κλήτευση του γενετιστή που υπογράφει την επίμαχη έκθεση με το δικαστήριο να επιφυλάσσεται.

Τα σενάρια πάντως περί τυχόν σύνδεσης της δολοφονίας με τις υποθέσεις που χειριζόταν η άτυχη εφοριακός διέλυσε, με την κατάθεσή του, ο προιστάμενος της Δώρας Ζέμπερη, στη ΔΟΥ Πειραιά, ο οποίος υποστήριξε πως οι περισσότερες περιπτώσεις που χειριζόταν η κοπέλα ήταν απλές. 

«Θεωρώ ότι δεν υπήρχαν απειλές για υποθέσεις που χειριζόταν, θα μου το είχε πει» υποστήριξε και συμπλήρωσε πως προσκόμισε στις ανακριτικές αρχές 240 υποθέσεις για τις οποίες η άτυχη κοπέλα είχε ολοκληρώσει τον έλεγχο και ακόμα 90 που ήταν σε εκκρεμότητα. Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Ιουλίου 2018.

To χρονικό της δίκηςΜε ένταση, απόγνωση και κατάρες ξεκίνησε το πρωί της Τετάρτης, 4 Ιουλίου, στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η δίκη για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη που συγκλόνισε την κοινή γνώμη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισε ο Εμμανουήλ Εσσατζανιάν Σοροπίδη και ήδη η κατάσταση ήταν «εκρηκτική». Άλλωστε, αυτός ήταν και ο λόγος που η διαδικασία διεξήχθη κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας για την αποφυγή επεισοδίων.

Ανάλογων με εκείνα που «στιγμάτισαν» την προσαγωγή στον ανακριτή του 58χρονου κατηγορουμένου για το άγριο έγκλημα, όταν συγγενείς του θύματος του επιτέθηκαν για να τον λιντσάρουν.

Λίγο μετά τις 08.30 το πρωί στο δικαστήριο αφίχθησαν οι δικηγόροι της οικογένειας και του δράστη. Ένταση επικράτησε όταν έφθασε ο ίδιος ο δράστης, με τον πατέρα του θύματος να προσπαθεί να του επιτεθεί και να φωνάζει προς το μέρος του ζητώντας να του δώσει πίσω το παιδί του. «Φέρε πίσω το παιδί μου, αλήτη» φώναζε την ώρα που αντίκρισε τον κατηγορούμενο.

«Παναγιά μου... Φονιά, θα πεθάνεις, αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου, αφήστε με...» φώναζε η αδελφή της άτυχης κοπέλας, ενώ η μητέρα της με κλάματα έλεγε απευθυνόμενη στον 58χρονο «Μου κατέστρεψες το σπίτι, φονιά, την κατάρα μου να έχεις».

Τα μέτρα ασφαλείας, πάντως, για την είσοδο στη δικαστική αίθουσα ήταν αυστηρότατα, ενώ χρησιμοποιήθηκε ειδικό μηχάνημα για σωματικό έλεγχο σε όσους θέλησαν να παρακολουθήσουν τη διαδικασία.

Μάλιστα, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, με αφορμή τη φορτισμένη ατμόσφαιρα, ζήτησε να επικρατήσει ηρεμία, προκειμένου να απονεμηθεί δικαιοσύνη.

«Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας» είπε η πρόεδρος της έδρας, απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος, και τόνισε: «Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού: «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε για τον κατηγορούμενο, ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Το κλίμα της δίκης είχε ήδη πυροδοτηθεί πάντως από τις παλινωδίες των ισχυρισμών που προέβαλε από τη σύλληψή του μέχρι και σήμερα ο 58χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος, αν και αρχικά είχε ομολογήσει την πράξη του, στη συνέχεια ανακάλεσε, εμπλέκοντας κι άλλα πρόσωπα. 

Οι συγγενείς της Δώρας Ζέμπερη περίμεναν με αγωνία τη δίκη για να απαντηθούν καίρια ερωτήματα γύρω από την υπόθεση, τα οποία όχι μόνο βασανίζουν την οικογένεια της άτυχης εφοριακού, αλλά ενδεχομένως συσκοτίζουν ακόμη περισσότερο τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 32χρονη.

Μητέρα Δώρας Ζέμπερη: Ο φονιάς να καταδικαστεί σε ισόβια, για να μην πω σε θάνατο «Δεν αντέχω να βλέπω τον φονιά του παιδιού μου μπροστά μου, που μου στέρησε τη ζωή του παιδιού μου χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος» αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων η μητέρα της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη η οποία τον περασμένο Οκτώβριο βρέθηκε μαχαιρωμένη μέσα στο νεκροταφείο.

«Δεν του δίνω κανένα δικαιολογητικό. Για μας είναι θανατική ποινή» είπε η μητέρα έξω από το δικαστήριο και πρόσθεσε: «Εάν δεν μαρτυρήσει, θα τον κάνουμε εμείς να το κάνει».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου