Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ “ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ” ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ

 

Με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο οι Τούρκοι γιορτάζουν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Ταγίπ Ερντογάν ως υπερ-προέδρου. 

Συγκεκριμένα, 2 οπλισμένα F16 που συνόδευαν 2 Phantom F4 εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα πραγματοποιώντας συνολικά 5 παραβιάσεις.

Βγήκαν από τον Εθνικό Εναέριο χώρο από την περιοχή ανάμεσα από Χίο Σάμο αφού αναχαιτίστηκαν από 2 ελληνικά οπλισμένα που απογειώθηκαν από Σκύρο.

Νωρίτερα, το πρωί, 2 ελληνικά οπλισμένα F16 που είχαν απογειωθεί από την Λήμνο αναχαίτισαν 2 F16 τουρκικά, που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο, χωρίς όμως να προλάβουν να προχωρήσουν πολύ.

Την ίδια στιγμή, δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σε συνολικά 34 παραβιάσεις κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων με τα νησιά του Αιγαίου.

Κάνοντας το δρομολόγιο Λήμνο – Ρόδο – Λήμνο. Καταδιώχθηκαν και αναχαιτίστηκαν από συνολικά 4 F16 που είχαν απογειωθεί νωρίτερα από Σκύρο και Λήμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου