Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ “ΓΙΟΡΤΑΣΑΝ” ΤΗΝ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΜΕ ΜΠΑΡΑΖ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΩΝ

 

Με μπαράζ παραβιάσεων στο Αιγαίο οι Τούρκοι γιορτάζουν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του Ταγίπ Ερντογάν ως υπερ-προέδρου. 

Συγκεκριμένα, 2 οπλισμένα F16 που συνόδευαν 2 Phantom F4 εισήλθαν στον εθνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο λίγο πριν τις 5 το απόγευμα πραγματοποιώντας συνολικά 5 παραβιάσεις.

Βγήκαν από τον Εθνικό Εναέριο χώρο από την περιοχή ανάμεσα από Χίο Σάμο αφού αναχαιτίστηκαν από 2 ελληνικά οπλισμένα που απογειώθηκαν από Σκύρο.

Νωρίτερα, το πρωί, 2 ελληνικά οπλισμένα F16 που είχαν απογειωθεί από την Λήμνο αναχαίτισαν 2 F16 τουρκικά, που παραβίασαν τον εθνικό εναέριο χώρο ανάμεσα από Λήμνο – Λέσβο, χωρίς όμως να προλάβουν να προχωρήσουν πολύ.

Την ίδια στιγμή, δύο κατασκοπευτικά αεροσκάφη CN-235 του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού προχώρησαν σε συνολικά 34 παραβιάσεις κατά μήκος των μικρασιατικών παραλίων με τα νησιά του Αιγαίου.

Κάνοντας το δρομολόγιο Λήμνο – Ρόδο – Λήμνο. Καταδιώχθηκαν και αναχαιτίστηκαν από συνολικά 4 F16 που είχαν απογειωθεί νωρίτερα από Σκύρο και Λήμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου