Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2018

ΑΛΛΑΓΗ ΓΡΑΜΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ


«Θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜ και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας», λέει o Σταύρος Θεοδωράκης στους συνεργάτες του.

Μάλιστα, την Παρασκευή, μετά από έναν νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων από τον κ. Ζάεφ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έθετε για πρώτη φορά όρους για τη στήριξη της συμφωνίας.

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει η αλλαγή γραμμής από το Ποτάμι όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών. Ενώ μέχρι την περασμένη εβδομάδα εθεωρείτο δεδομένο ότι το Ποτάμι θα στηρίξει σε κάθε περίπτωση τη συμφωνία, μετά τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

η βεβαιότητα αυτή δείχνει να κλονίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, o Σταύρος Θεοδωράκης λέει τώρα στους συνεργάτες του ότι «θα δούμε τα επίσημα κείμενα του νέου Συντάγματος της ΠΓΔΜ και μετά θα καθορίσουμε τη στάση μας».

Μάλιστα, την Παρασκευή, μετά από έναν νέο γύρο προκλητικών δηλώσεων από τον κ. Ζάεφ, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία έθετε για πρώτη φορά όρους για τη στήριξη της συμφωνίας, καλώντας την κυβέρνηση να ζητήσει από την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

να δεσμευθεί επισήμως και με σαφήνεια ότι δεν θέτει μειονοτικά ζητήματα, κάτι που πολιτικοί παράγοντες ερμηνεύουν ως έναν ελιγμό ώστε σε επόμενη φάση να ολοκληρωθεί η αλλαγή στάσης του κόμματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου