Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019

14 ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΕΝΟΠΛΩΝ ΙΣΛΑΜΙΣΤΩΝ ΣΤΟ ΝΑΪΡΟΜΠΙ

 

O Πρόεδρος της Κένυας δήλωσε νωρίς την Τετάρτη πως οι δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν και τους τέσσερις ενόπλους που επιτέθηκαν σε ξενοδοχειακό συγκρότημα στο Ναϊρόμπι την Τρίτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον 14 άτομα. 

Ο Ουχούρου Κενυάτα είπε πως επιβεβαιώθηκε πως 14 πολίτες είναι νεκροί και 700 άλλοι εκκενώθηκαν με ασφάλεια.  Η επίθεση στο ξενοδοχείο dusitD2 άρχισε κατά τις 3μμ (τοπική ώρα) την Τρίτη, με έκρηξη στο πάρκινγκ και μετά έκρηξη από βομβιστή αυτοκτονίας στο φουαγιέ. 

Την ευθύνη ανέλαβε η ισλαμιστική οργάνωση Αλ Σαμπάμπ. Το συγκρότημα βρίσκεται στην περιοχή Γουέστλαντς της πρωτεύουσας της Κένυας,και περιλαμβάνει το ξενοδοχείο dusitD2, όπως και γραφεία. 

Κατά το βράδυ αξιωματούχοι είπαν πως το περιστατικό είχε λήξει, ωστόσο εκρήξεις και πυροβολισμοί ακούγονταν και τα ξημερώματα της Τετάρτης. Όπως αναφέρει το Reuters, πολλά από τα θύματα γευμάτιζαν στο εστιατόριο Secret Garden και ήταν πεσμένα στα τραπέζια τους. 

Έντεκα Κενυάτες, ένας Αμερικανός και ένας Βρετανός ήταν μεταξύ των νεκρών, σύμφωνα με το προσωπικό του νεκροτομείου. Δύο από τα θύματα δεν είχαν ταυτοποιηθεί.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου