Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2021

ΑΠΟ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΛΥΨΗ ΞΑΝΘΟΥ

Αν και η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα το πρωί είχε ως θέμα την επικείμενη συζήτηση για τον προϋπολογισμό, το ζήτημα που φάνηκε να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην κουβέντα που έγινε ήταν οι επιθέσεις που είχε δεχθεί από φίλια πυρά την προηγούμενη βδομάδα ο τομεάρχης Υγείας του κόμματος Ανδρέας Ξανθός, όταν είχε εκφράσει την εκτίμηση ότι δεν ισχύουν οι καταγγελίες για ύπαρξη ΜΕΘ "καβάτζα" για "εξέχουσες" προσωπικότητες.

Περίπου 10 στελέχη (κυρίως της "Ομπρέλας") τάχθηκαν κατά της ανθρωποφαγίας και ζήτησαν ένα προωθητικό συνέδριο. Πρώτος ξεκίνησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ακολούθησαν οι Αλέξης Χαρίτσης, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Βίτσας. Στο κλείσιμο του ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στο θέμα ξεκαθαρίζοντας ότι εμπιστεύεται τον Ανδρέα Ξανθό του και πως δεν έχει πρόβλημα συνεργασίας μαζί του.

Ωστόσο, άφησε αιχμές εκατέρωθεν (και προς τον τομεάρχη Υγείας), σημειώνοντας ότι έγιναν λάθη στο ζήτημα της κατάθεσης της σχετικής ερώτησης για τις ΜΕΘ-Καβατζα και τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να προχωρήσει η ΚΟ χωρίς υπογραφή Ξανθού. Σε ότι αφορά την βασική ατζέντα της συνεδρίασης, συμφωνία υπήρξε στο ότι πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ να μετατρέψει τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό σε κομβική αντιπαράθεση του με την κυβέρνηση, στη βάση σύγκρουσης δύο αντιδιαμετρικά αντιθέτων σχεδίων για την οικονομία και κατανομή του εισοδήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου