Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021

ΠΡΟΕΤΡΕΠΕ ΤΟΝ ΜΕΝΤΟΟΥΣ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΜΠ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟ ΤΟ «FOX NEWS»

Τρεις εξέχοντες παρουσιαστές του «Fox News» έστειλαν ανησυχητικά μηνύματα στις 6 Ιανουαρίου στον Μαρκ Μέντοους (Mark Meadows), τον τελευταίο προσωπάρχη του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντάς τον να πείσει τον πρόεδρο να λάβει στα σοβαρά την εξέγερση στο Καπιτώλιο και να κάνει μια προσπάθεια να την σταματήσει.

Τα κείμενα δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα, λίγο προτού η Επιτροπή της Βουλής που εξέτασε την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο ψηφίσει υπέρ της σύστασης να κατηγορηθεί ο κ. Μέντοους για περιφρόνηση του Κογκρέσου.

Τα κείμενα, μέρος ενός θησαυρού 9.000 εγγράφων που είχε παραδώσει ο κ. Μέντοους πριν σταματήσει να συνεργάζεται με την έρευνα, στάλθηκαν στον πρώην επικεφαλής του προσωπικού του Λευκού Οίκου από τη Λάουρα Ινγκραχαμ (Laura Ingraham), παρουσιάστρια της νυχτερινής εκπομπής «The Ingraham Angle».

Επίσης, ο Σιν Χάνιτι (Sean Hannity), ένας μακροχρόνιος παρουσιαστής που εμφανίστηκε κάποτε στη σκηνή με τον κ. Τραμπ σε μια προεκλογική συγκέντρωση, και ο Μπράιαν Κίλμιντ (Brian Kilmeade), παρουσιαστής της πρωινής εκπομπής «Fox & Friends».

«Μαρκ, ο Πρόεδρος πρέπει να πει στους ανθρώπους στο Καπιτώλιο να πάνε σπίτι τους», έγραψε η κ. Ινγκραχαμ. «Αυτό μας πληγώνει όλους. Καταστρέφει την κληρονομιά του». Ο κ. Κίλμιντ επανέλαβε αυτή την ανησυχία, στέλνοντας μήνυμα στον Μέντοους: «Σε παρακαλώ, βάλε τον στην τηλεόραση. Καταστρέφονται όλα όσα έχεις καταφέρει».

Ο Σιν Χάνιτι έγραψε: «Μπορεί να κάνει μια δήλωση; Να ζητήσει από τον κόσμο να φύγει από το Καπιτώλιο».Το κείμενο της κας Ινγκραχαμ ήρθε σε αντίθεση με όσα είπε στο πρόγραμμά της στο «Fox News» τις ώρες μετά την επίθεση, όταν προώθησε την ψευδή θεωρία ότι εμπλέκονταν μέλη της antifa.

«Από μια χαοτική Ουάσιγκτον απόψε, νωρίτερα σήμερα το Καπιτώλιο ήταν υπό πολιορκία από ανθρώπους που μπορούν να περιγραφούν μόνο ως αντίθετοι με το κίνημα MAGA», είπε η Ινγκραχαμ στο επεισόδιο της 6ης Ιανουαρίου. «Τώρα, πιθανότατα δεν ήταν όλοι υποστηρικτές του Τραμπ, και υπάρχουν κάποιες αναφορές ότι υποστηρικτές του antifa μπορεί να έχουν ανακατευθεί σε όλο το πλήθος». 

Η κ. Ινγκραχαμ συνέχισε αναφέροντας «βάσιμες ανησυχίες για το πώς διεξήχθησαν αυτές οι εκλογές», αλλά πρόσθεσε ότι οποιαδήποτε δυσαρέσκεια με την ψηφοφορία δεν θα έπρεπε να έχει οδηγήσει σε βία. Ο Χάνιτι, κάποτε άτυπος σύμβουλος του κ. Τραμπ, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας στην εκπομπή του στις 6 Ιανουαρίου: 

«Οι σημερινοί δράστες πρέπει να συλληφθούν και να διωχθούν σε πλήρη έκταση του νόμου». Είπε επίσης ότι το Εθνος πρέπει να κάνει περισσότερα για την προστασία των Αρχών επιβολής του νόμου και των πολιτικών εκπροσώπων.

Σχετικά με το ποιος ήταν υπεύθυνος, ο κ. Χάνιτι είπε: «Δεν με νοιάζει αν η ριζοσπαστική αριστερά, η ριζοσπαστική δεξιά – δεν ξέρω ποιοι είναι. Δεν είναι άνθρωποι που θα υποστήριζα. Πώς λοιπόν δεν ήταν προετοιμασμένοι οι υπάλληλοι; Πρέπει να απαντήσουμε σε αυτή την ερώτηση. Πώς επέτρεψαν την παραβίαση του κτιρίου του Καπιτωλίου σε κάτι που φαινόταν σε λιγότερο από λίγα λεπτά;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου