Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟ Η ΜΠΕΡΜΠΟΚ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς κάλεσε την υπουργό Εξωτερικών και βουλευτή των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ να επιστρέψει εσπευσμένα από τις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην υπουργική σύνοδο του ΝΑΤΟ, προκειμένου να συμμετάσχει στην ψηφοφορία που θα διεξαχθεί σήμερα στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατά της Covid-19.

Σύμφωνα με το περιοδικό Der Spiegel, «κάθε ψήφος μετράει», καθώς πριν από τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας δεν υπήρχε σαφής πλειοψηφία για κάποια πρόταση σχετικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό. Η μόνη εισήγηση, η οποία φαίνεται να έχει πιθανότητες έγκρισης, αφορά τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 60 ετών, καθώς στηρίζεται από πολλούς βουλευτές των κυβερνητικών κομμάτων (SPD, Πράσινους, FDP).

Προηγουμένως είχε αποτύχει προσπάθεια ομάδας βουλευτών να προωθηθεί ο εμβολιασμός για όλους τους ενηλίκους, αλλά ακόμη και για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Οι άλλες προτάσεις αφορούν πλήρη απόρριψη του υποχρεωτικού εμβολιασμού και δημιουργία μητρώου εμβολιασμού ως προϋπόθεση για την υποχρεωτικότητα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου