Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΓΟΝΕΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Πολυπληθέστερες και ασφαλέστερες σιδηροδρομικές υπηρεσίες, έλεγχος εκτελεσθέντων δρομολογίων, ρήτρες, σύγχρονα τραίνα αλλά και επενδύσεις φέρνει η νέα σύμβαση μεταξύ Ελληνικού Δημοσίου και ΤΡΑΙΝΟΣΕ που υπεγράφη σήμερα στο Υπουργείο Μεταφορών.

Η νέα σύμβαση Υποχρεώσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, συμφωνία για τις λεγόμενες άγονες σιδηροδρομικές γραμμές, προβλέπει την παροχή 50 εκ. ευρώ ετησίως για τα επόμενα 10 χρόνια, με αυτόματη επέκταση 5 ετών μετά το τέλος της δεκαετίας. Ορίζεται μάλιστα ρητά ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα λαμβάνει την επιδότηση μόνο εφόσον πράγματι έχει εκτελέσει τα δρομολόγια στις «άγονες γραμμές».

Τη σύμβαση υπέγραψαν ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και Country Manager/Greece, Maurizio Capotorto. Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν επίσης ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Γιάννης Ξιφαράς καθώς και η Πρέσβης της Ιταλίας κυρία Patrizia Falcinelli και ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, καθηγητής Dario Lo Bosco.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου