Σάββατο 9 Απριλίου 2022

ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΡΩΣΙΑ ΟΡΙΣΕ ΝΕΟ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

 

Ένας δυτικός αξιωματούχος δήλωσε πως η Ρωσία έχει αναδιοργανώσει τη διοίκηση των επιχειρήσεών της στην Ουκρανία, με το νέο στρατηγό να έχει μεγάλη εμπειρία σε πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία. Πρόκειται για τον διοικητή της νότιας στρατιωτικής περιφέρειας της Ρωσίας, στρατηγό Alexander Dvornikov, ο οποίος ηγείται πλέον της εισβολής σημείωσε ο αξιωματούχος, όπως μεταδίδει το BBC.

"Ο συγκεκριμένος διοικητής έχει μεγάλη εμπειρία από τις επιχειρήσεις των ρωσικών επιχειρήσεων στη Συρία. Έτσι, θα περιμέναμε ότι η συνολική διοίκηση και ο έλεγχος θα βελτιωθούν", δήλωσε. Η νέα τοποθέτηση έγινε σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί ο συντονισμός μεταξύ των διαφόρων μονάδων, καθώς οι ρωσικές ομάδες διοικούνταν ξεχωριστά, τόνισε ο αξιωματούχος.

"Εάν η Ρωσία δεν είναι σε θέση να αλλάξει την τακτική της, είναι πολύ δύσκολο να δούμε πώς θα πετύχει ακόμη και αυτούς τους περιορισμένους στόχους που έχει επαναφέρει η ίδια", δήλωσε ο αξιωματούχος. Η Ρωσία έχει μέχρι στιγμής δυσκολευτεί να επιτύχει τους πολεμικούς της στόχους 44 ημέρες μετά την εισβολή, αποτυγχάνοντας να καταλάβει μεγάλες πόλεις όπως το Κίεβο, προτού τελικά στρέψει το βλέμμα της στην περιοχή Ντονμπάς στα ανατολικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου