Τετάρτη 6 Απριλίου 2022

ΕΛΠΙΖΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΕΙΡΗΝΕΥΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΡΩΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών παραδέχτηκε ότι οι δολοφονίες αμάχων έχουν καταστήσει δυσκολότερες τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου. Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα ότι οι δολοφονίες αμάχων στην Ουκρανία έχουν καταστήσει δυσκολότερες τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Τόνισε, ωστόσο, ότι περιμένει πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν, πιθανώς σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών. Μιλώντας πριν από τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου ανέφερε επίσης ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία έχει επίγνωση των αναγκών της Ουκρανίας για περισσότερα όπλα και ότι οι σύμμαχοι εξετάζουν την αποστολή πρόσθετης βοήθειας.

Επίσης η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας Μαρία Ζαχάροβα είπε σήμερα ότι οι εικόνες των πτωμάτων στην πόλη Μπούτσα, για τις οποίες η Μόσχα υποστηρίζει ότι ήταν σκηνοθετημένες, σχεδιάστηκαν για να δικαιολογήσουν την επιβολή περισσότερων κυρώσεων αλλά και για να εκτροχιάσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Η Ουκρανία κατηγορεί τον ρωσικό στρατό ότι σφαγίασε τους κατοίκους της Μπούτσα, μιας κωμόπολης έξω από το Κίεβο, την οποία είχαν καταλάβει οι Ρώσοι και την κράτησαν για αρκετές εβδομάδες προτού να αποχωρήσουν. Δυτικές χώρες έχουν ζητήσει να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται για τις δολοφονίες αμάχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου