Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

«LA TRIBUNE»: Η BILD ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!

Την δική του απάντηση στους γερμανούς συναδέλφους του, δίνει ο γάλλος δημοσιογράφος, Romaric Godin, μέσω της ηλεκτρονικής έκδοσης της «La Tribune», καυτηριάζοντας το ‘’ξαφνικό’’ πικρόχολο δημοσίευμα της σημερινής Bild, που κατηγορεί τους έλληνες ότι ζητάνε και πάλι βοήθεια από τους Γερμανούς, ενώ όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς».

Συγκεκριμένα, ο Romaric Godin, στο άρθρο του στην «La Tribune» με τίτλο: «Η Bild, βγάζει και πάλι το όπλο του ψέματος για να σώσει τον Γερμανό φορολογούμενο», απαντά: «Η γερμανική εφημερίδα ρίχνει για μία ακόμη φορά, το βιτριόλι της στους Έλληνες, με το σημερινό της δημοσίευμα που αναφέρει ότι ‘’Έλληνες είναι πλουσιότεροι από τους Γερμανούς’’, την ώρα που η χώρα διαπραγματεύεται ένα τρίτο πακέτο βοήθειας. 

Η επιχειρηματολογία τους ωστόσο είναι για μία ακόμη φορά λανθασμένη». Και συνεχίζει: «Είναι ένα είδος συνήθειας, καθόσον ΄’ένα νέο πλάνο βοήθειας ετοιμάζεται, η γερμανική Bild  να ξεκινά μία ακόμη εκστρατεία για να ‘’επαναστατήσει’’ κόντρα στην υποτιθέμενη σταύρωση των γερμανών φορολογουμένων. 

Την ώρα που ο Ομοσπονδιακός υπουργός οικονομικών Βόλφγκανγκ Σίομπλε εργάζεται για την δημιουργία ενός νέου προγράμματος για την Αθήνα, η Bild, καταφεύγει στην συνήθη κραυγαστική τιτλοφορία: ‘’Οι έλληνες είναι πιο πλούσιοι από εμάς’’ και προσθέτει: ‘’Είναι απίστευτο, γιατί οι Έλληνες είναι δυο φορές πιο πλούσιοι από τους Γερμανούς, αλλά η κυβέρνηση μας ετοιμάζει μία ακόμη βοήθεια πολλών δισεκατομμυρίων’’. .

Αποδομεί την «επιχειρηματολογία» της εφημερίδας: 

Σύμφωνα με την κριτική του γάλλου δημοσιογράφου, «το άρθρο που ξεδιπλώνεται στην σελίδα 2, μεταξύ των λόγων που επικαλείται για τα ‘’πλούτη των Ελλήνων’’, αναφέρει την ‘’ χαμηλή φορολογία, (σ.σ. την ώρα που επικρίνει τη υψηλή γαλλική φορολογική επιβάρυνση),την ακίνητη περιουσία των ελλήνων πολιτών, τις υψηλές συντάξεις και…την φοροδιαφυγή! Όμως το δημοσίευμα δεν σταματά εκεί, συνεχίζει, καλώντας τη γερμανική κυβέρνηση να υιοθετήσει την πρόταση του φιλελεύθερου Κρίστιαν Λίντερ, ο οποίος είχε προτείνει να αντικατασταθεί ένα πιθανό τρίτο πακέτο βοήθειας προς τους Έλληνες, με την επιβολή μίας έκτακτης φορολόγησης της περιουσίας των ελλήνων πολιτών.. 

Πρέπει να πω στους φίλους γερμανούς, ότι και πάλι, αυτή η πρόταση είναι γελοία αν θυμηθεί κανείς ότι η γαλλική πρόταση για την περίφημη φορολόγηση των υψηλών εισοδημάτων με ποσοστό 75%  πυροδότησε μια έντονη αντίδραση από τον γερμανικό Τύπο, συμπεριλαμβανομένης της Bild»!!!.

Η εφημερίδα διαβάζει τα νούμερα όπως την βολεύει! «Τι συμβαίνει όμως πραγματικά»; Αναρωτιέται ο Romaric Godin και εξηγεί: «H Bild , στο άρθρο της επικαλέστηκε μία μελέτη της ΕΚΤ του 2013 και μπορούμε να πούμε μάλιστα ότι την ‘’κακοποίησε’’. Η Bild έγραψε: ‘’Κατά μέσο όρο ένα ελληνικό νοικοκυριό βγάζει € 101.900. (…) Ένα γερμανικό νοικοκυριό έχει αντίθετα 52.000 ευρώ’’. «Μια ματιά στα στοιχεία της ΕΚΤ μπορεί να αποδείξει ότι όσα γράφει η Bild είναι ψευδή. Τα στοιχεία αυτά αναφέρονται στην «μέση» (Median Net Wealth) αξία, δηλαδή στην περιουσία των ελλήνων, διαιρεμένης στα δυο. Αυτό με άλλα λόγια σημαίνει ότι το ήμισυ των γερμανικών νοικοκυριών έχουν περισσότερα από 52.000 ευρώ, ενώ το ήμισυ των ελληνικών νοικοκυριών έχει, πάνω από € 101.900.

Ως εκ τούτου, το ποσοστό αυτό δεν ανταποκρίνεται στον «μέσο όρο» σε ότι αφορά τις περιουσίες», και αποκαλύπτει με μία μεγάλη δόση ειρωνίας ότι οι γερμανοί διαβάζουν λάθος νούμερα της μελέτης. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Για να βρείτε τον μέσο όρο των περιουσιών των νοικοκυριών, θα έπρεπε να τον αναζητήσετε στο σχετικό διάγραμμα που υπάρχει στην εν λόγω μελέτη της ΕΚΤ ως  “Mean Net Wealth», αλλά το πρόβλημα είναι ότι σε αυτό το στοιχείο της έρευνας της ΕΚΤ, ο Γερμανός μέσος όρος είναι υψηλότερος από τον ελληνικό μέσο όρο κατά 25%!!!  Το μέσο καθαρό ενεργητικό των γερμανικών νοικοκυριών είναι € 195.200 έναντι € 147.800 για τους Έλληνες … Αντιλαμβανόμαστε ότι Bild δεν έχει λάβει το σωστό αριθμό»!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου