Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ: "ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ BOEING"

 
O πρωθυπουργός της Μαλαισίας έδωσε σήμερα συνέντευξη για την υπόθεση της μυστηριώδους εξαφάνισης του Boeing 777 της Malaysia Airlines, που έχει αναστατώσει τον πλανήτη. Ο Νατζίμπ Ραζάκ δήλωσε ότι, σύμφωνα με δορυφορικές εικόνες, το αεροσκάφος ακολούθησε άλλη πορεία, αφού διέκοψε κάθε επαφή με τον πύργο ελέγχου της Κουάλα Λουμπούρ.

«Μπορούμε να πούμε με μεγάλη βεβαιότητα, πως οι επικοινωνίες και το σύστημα αναφοράς του αεροσκάφους είχαν απενεργοποιηθεί. Πρόκειται για σχέδιο που εκτέλεσε κάποιος που βρισκόταν στο αεροπλάνο» είπε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας, «δείχνοντας» το σενάριο της αεροπειρατείας ως μια πολύ πιθανή εκδοχή.

Ο Νατζίμπ Ραζάκ ανακοίνωσε ακόμα ότι σταματούν οι έρευνες των αρχών στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας προκειμένου όλες οι δυνάμεις που μετέχουν στην επιχείρηση να επικεντρωθούν σε άλλες ζώνες, κυρίως στον Ινδικό Ωκεανό, αφού το αεροπλάνο φαίνεται πως ακολούθησε μια πορεία προς τα δυτικά.

Οι ερευνητές έχουν επιβεβαιώσει ότι το αεροπλάνο που εντοπίστηκε από στρατιωτικά ραντάρ ήταν πράγματι το Μπόινγκ 777 της Malaysian Airlines. Η τελευταία επικοινωνία του αεροσκάφους με δορυφόρο έγινε 6 ώρες από τη στιγμή που χάθηκε το στίγμα του από τις οθόνες των ραντάρ, δηλαδή το Μπόινγκ πετούσε 6 ώρες μετά την "εξαφάνισή" από τα ραντάρ.

Σύμφωνα με αυτά τα δορυφορικά δεδομένα το Μπόινγκ μπορεί να ακολούθησε δύο αεροδιαδρόμους: είτε αυτόν της Βόρειας Ταϊλάνδης μέχρι τα σύνορα του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν είτε, νοτιότερα, αυτόν της Ινδονησίας προς τον νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Εκτός από το σενάριο της αεροπειρατείας- ίσως και από τους ίδιους τους πιλότους- το Associated Press αναφέρει σήμερα και την εκδοχή της τρομοκρατικής ενέργειας. Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ίσως τρομοκράτες να έχουν οδηγήσει το αεροπλάνο σε "φιλικό αεροδρόμιο" και σύντομα θα εμφανιστούν για να ανακοινώσουν τις απαιτήσεις τους.

Η πτήση ΜΗ370, με αρχικό προορισμό το Πεκίνο, χάθηκε μία ώρα μετά την απογείωση της από την Κουάλα Λουμπούρ, τη νύχτα της περασμένης Παρασκευής προς το Σάββατο.

Για το μυστήριο που καλύπτει την εξαφάνισή του έχουν διατυπωθεί μέχρι σήμερα πολλές και διάφορες θεωρίες και φήμες: ότι το ανατίναξαν αεροπειρατές, ότι αντιμετώπιζε σοβαρά τεχνικά προβλήματα, ότι το χτύπησε πύραυλος ή ακόμη και ότι αυτοκτόνησε ο κυβερνήτης του.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου