Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

ΚΙΠΡΙΣ: ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΟΓΛΟΥ - ΦΟΥΛΕ

 

Τα αιτήματά τους από την ΕΕ μετέφεραν στον Επίτροπο, Στέφαν Φούλε οι δύο ηγέτες και σύμφωνα με την Κίπρις, η ε/κ πλευρά ζήτησε να μεταφερθεί στην τ/κ πλευρά το αίτημά της για άνοιγμα των Βαρωσίων.

Στο πρωτοσέλιδό της η Κίπρις σήμερα αναφέρει ότι, όπως έγινε γνωστό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης συζήτησε με τον κ. Φούλε τον ρόλο της ΕΕ στις διαπραγματεύσεις και ζήτησε να μεταφερθούν οι προτάσεις του προς τους Τ/κ στο θέμα των Βαρωσίων. Έγινε επίσης γνωστό, προστίθεται, ότι η τ/κ πλευρά ζήτησε από τον Ευρωπαίο Επίτροπο τη συμβολή της ΕΕ ώστε οι διαπραγματεύσεις να έχουν ένα αποτέλεσμα και επικαλούμενη πληροφορίες η εφημερίδα γράφει ότι το θέμα των Βαρωσίων δεν ανέκυψε στην συνάντηση Έρογλου – Φούλε.

Επικαλούμενη πηγή που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί, η εφημερίδα γράφει ότι ο Τ/κ ηγέτης τόνισε στον κ. Φούλε ότι τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης πρέπει να είναι ισορροπημένα, προς όφελος και των δύο κοινοτήτων και να μην εκτρέπουν από το στόχο της λύσης του Κυπριακού, υπογραμμίζοντας τις προτάσεις της τ/κ πλευράς στο πλαίσιο των ΜΟΕ. Η Κίπρις γράφει επίσης ότι χθες ο Ευρωπαίος Επίτροπος είχε συνάντηση και με την Ειδική Αντιπρόσωπο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, Λίζα Μπάτενχαϊμ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Στέφαν Φούλε παρακάθισε χθες βράδυ σε δείπνο με Ε/κ και Τ/κ επιχειρηματίες σε εστιατόριο στη νεκρή ζώνη της Λευκωσίας, όπου παρόντες ήταν και οι δύο διαπραγματευτές, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Κουντρέτ Οζερσάι. Μετά το τέλος του δείπνου, αναφέρεται ο Ευρωπαίος Επίτροπος και οι δύο διαπραγματευτές είχαν ιδιαίτερη συνάντηση στην οποία «έγινε ένας καλός διάλογος», όπως έγινε γνωστό.Σημειώνεται ότι η συνάντηση των τριών κράτησε μέχρι αργά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου