Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η ΑΛΗΘΙΝΗ ΟΨΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ

 

«Η Ελλάδα πλέον διαθέτει το όπλο του πρωτογενούς πλεονάσματος. Τα σπρεντ πέφτουν. Σύντομα θα βγούμε στις αγορές. Οι δανειστές μας έχουν πειστεί από την καρποφορία των αιματηρών θυσιών του ελληνικού λαού. Η προεδρία μας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ενισχύει τη διεθνή θέση της χώρας. Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ στην Αθήνα θα επισφραγίσει την επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης από την κυβέρνηση. Υπάρχει ακόμα χρόνος για την αντιστροφή του δυσμενούς κλίματος που δείχνουν τα νούμερα στις δημοσκοπήσεις». Ολα τα παραπάνω είναι η καθημερινή επωδός δημοσιογράφων, πολιτικών και δημοσιολογούντων, οι οποίοι εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση των πραγμάτων.

Και πώς απαντά σε όλα αυτά η πραγματικότητα; Με γεγονότα. Ενα από τα πολλά δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα μας και αφορούσε την κατάσταση της δημόσιας υγείας. «Σκηνές χάους σε τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής!» ήταν ο τίτλος και το κείμενο είχε ως εξής: «Σκηνές-ροκ εκτυλίσσονται από χθες το πρωί σε τέσσερα νοσοκομεία της Αττικής, που αναγκάστηκαν να διώξουν άρον άρον δεκάδες ασθενείς σε άλλα θεραπευτήρια, ύστερα από την αιφνιδιαστική και αψυχολόγητη απόφαση της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας να θέσει σε καθεστώς διαθεσιμότητας 200 γιατρούς!

Από χθες το πρωί οι συγγενείς των ασθενών ειδοποιούνταν από τα Νοσοκομεία Ελπίς, Ογκολογικό Κηφισιάς Άγιοι Ανάργυροι, Σισμανόγλειο και Αγία Ολγα να πάρουν τα μέλη της οικογένειάς τους, ανάμεσα στα οποία ήταν καρδιοπαθείς, νεφροπαθείς και καρκινοπαθείς, με την αιτιολογία ότι δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί για να λειτουργήσουν τις αντίστοιχες κλινικές, οι οποίες ενδέχεται να κλείσουν!»

Γιατί έγιναν όλα αυτά που προσβάλλουν τους Έλληνες και θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές τους; Οι τριτοκοσμικές καταστάσεις προκλήθηκαν, από «την τροπολογία που κατατέθηκε τελευταία στιγμή στο νομοσχέδιο-σκούπα του υπουργείου Ανάπτυξης που ψηφίστηκε την Κυριακή και ουσιαστικά έθετε σε διαθεσιμότητα τους γιατρούς από τα θεραπευτήρια του πρώην ΙΚΑ που έκλεισαν το φθινόπωρο του 2013» Αυτή είναι η αληθινή, φρικτή εικόνα της κρίσης και της «αντιμετώπισής» της.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου