Τρίτη 8 Απριλίου 2014

ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΠΕΙΛΗ "ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΘΕΡΟΠΟΙΗΣΗΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να αποσταθεροποιηθεί ένα έθνος με ισχυρούς δεσμούς και συνεκτικούς κρίκους κοινωνικού κράτους, βάση όμοιων πολιτιστικών στοιχείων είναι αυτή της «πολύχρωμης επανάστασης». Τι είναι όμως  η πολύχρωμη επανάσταση; Είναι μια συνεχής διαδικασία αντίδρασης άνευ όπλων, εσωτερικά σε μια χώρα, συνήθως υποκινούμενη, χρησιμοποιώντας τοπικά ανεπίλυτα προβλήματα σε περιόδους πολιτικής και οικονομικής κρίσης. Θεωρείται το πρώιμο στάδιο, εκείνο δηλαδή το στάδιο πριν την επέμβαση ένοπλων δυνάμεων.

Η παραπάνω μέθοδος εμφανίστηκε πρώτα στα Βαλκάνια και ειδικά στην Γιουγκοσλαβία.  Η πιο πρόσφατη εφαρμογή της  εμφανίστηκε στην Ουκρανία όπου υποκινήθηκαν υπόγειες εθνικές διχόνοιες και οικονομικο-πολιτικά προβλήματα για να χειραγωγήσουν τις τοπικές κοινωνίες σε μια «ήρεμη επανάσταση». Η «ήρεμη επανάσταση» οδηγήθηκε σύντομα στο επόμενο στάδιο που ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις με μια «μικρή βοήθεια» όπως αποδείχτηκε από εξωγενείς παράγοντες.

Στην Ελλάδα του σήμερα, δυστυχώς για εμάς, όλες αυτές οι «προϋποθέσεις» για μια τέτοια «έγχρωμη επανάσταση» υπάρχουν και είναι μάλιστα  αυξανόμενες κλιμακωτά όσο περνάει ο χρόνος.Η πρώτη ένδειξη τέτοιας βάσης είναι το ιστορικό των γεγονότων που διαδραματίστηκαν στο κέντρο της Αθήνας το 2008. Εκεί δηλαδή που υπήρξε αρχικά μια μαζική αντίδραση του πλήθους απέναντι σε μια δολοφονία ενός εφήβου από ένοπλο αστυνομικό. Αυτό ήταν η αφορμή για μια έκρηξη που είχε ήδη πολλές αιτίες σοβαρές πάνω στην πολιτική και οικονομική κρίση που μόλις ξεκινούσε στην Ελλάδα.

Εκείνο το διάστημα για πρώτη φορά είχαμε πληροφορίες για ομάδες ιδιωτικών παρατηρητηρίων όπως το TAM-C ή για οργανισμούς όπως αυτός της ιδιοκτησίας του George Soros με το όνομα «Soros Foundation» που φέρεται να έχει αρκετές αναμίξεις σε πάρα πολλές περιοχές, ειδικά στην Βαλκανική χερσόνησο, σε παρόμοιες περιπτώσεις. Στοιχεία, επίσης, είχαν φτάσει στις Ελληνικές Αρχές για παρουσία ξένων μυστικών υπηρεσιών όπως και προετοιμασία 2500 αντρών της KFOR με γνώση ειδικών αστυνομικών τακτικών για να δράσουν, αν και εφόσον χρειαστεί να κληθούν, για να υπάρξει ισορροπία εντός της Ε.Ε. και να μην μεταδοθεί μια ανάφλεξη από την Ελλάδα στην Ιταλία, μέσω της FAI (Federación Anarquista Ibérica) που φέρεται πλέον να έχει δράση σε όλη την Νότιο Ευρώπη σαν ένα ενιαίο συνδικάτο. 

Η υπόθεση αυτή στηρίχθηκε στο γεγονός πως πάνω από 56000 sms είχαν σταλεί σε κινητά νούμερα λίγες ώρες πριν την έκρηξη, μέσα σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής δείχνοντας μια αδικαιολόγητη αύξηση ηλεκτρονικής κίνησης. Σε ένα άρθρο παλαιότερα του onalert.gr είχε αναφερθεί από κάποιον ειδικό πράκτορα της KGB (αποσυρθέντα) πως παρόμοιες τακτικές αποσταθεροποίησης είχαν εφαρμοστεί με επιτυχία σε όλο τον κόσμο και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα να είναι το καλύτερο όπλο για μια τέτοια επιβολή σκοπιμοτήτων από οποιοδήποτε «μεγάλο γεωπολιτικό παίκτη». Πολύ σύντομα ήρθε και η φράση του Stephen R Mann για το πώς ακριβώς διαμορφώνεται και χειραγωγείται η επιθυμία του όχλου για «δημοκρατία» προς όφελος των ισχυρών δυνάμεων και υποκινητών.

«Η δημοκρατία μπορεί να λειτουργήσει ως ένας αυτοπαραγόμενος ιός ενισχύοντας τις υπάρχουσες και ιστορικά ώριμες δημοκρατικές κοινωνίες αλλά καταστρέφοντας τις παραδοσιακές κοινωνικές και κάνοντας όσες δεν είναι έτοιμες για αυτήν να αντιμετωπίζουν το χάος»  Η ανάγκη, δηλαδή, του όχλου  να έχει ισότητα και ισοτιμία σε μια δημοκρατία εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε όπλο στα χέρια επιτήδειων (σ.σ. πολλές φορές όπως θεωρεί ο ίδιος ο όχλος ότι θέλει να εφαρμόζεται η δημοκρατία και όχι όπως θα έπρεπε να είναι). Αυτό οδηγεί αυτόματα σε ένα διαχωρισμό βάση εικόνας και εντυπώσεων οπτικών ερεθισμάτων και όχι βάση ικανότητας και  κριτικής σκέψης σε μια ενστικτώδη αντίδραση του όχλου σε κάθε τι που θεωρεί ως αιτία προβλήματος. 

Στην Ελλάδα του σήμερα μια αιτία προβλήματος  είναι οι πολιτικοί (σ.σ. εδώ ίσως όχι και άδικα), δεύτερη αιτία οι λαθρομετανάστες (είναι πρόβλημα, αλλά όχι το κύριο πρόβλημα) και η διαπλοκή σε κάθε επίπεδο.Τα παραπάνω μπορούν πολύ εύκολα να γίνουν πάτημα και όχημα κάθε ικανού παράγοντα που θα μπορέσει να προβλέψει και να διαχειριστεί την κατάσταση προς όφελος του. Σημείο αναφοράς και αυτό γιατί γίνεται εκτενής συγκέντρωση κατηγοριών προς το «κοινωφελές» ίδρυμα του George Soros όπου πρόσφατα μάλιστα έκανε έντονη παρουσία στη χώρα μας με μια προσπάθεια δωρεάς σε εκπαιδευτικά ιδρύματα στις βόρειες πόλεις της χώρας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου