Παρασκευή 18 Απριλίου 2014

«ΟΙ ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟΙ ΜΟΥ!»


Είχε προετοιμασθεί με άκρα διακριτικότητα, και ήταν να ανακοινωθεί χθες - αφού πρώτα θα υλοποιούνταν, αλλά χωρίς κάμερες, φώτα, ταρατατζούμ. Επρόκειτο για την στέγαση - από τον Δήμο Αθηναίων, μετά απο πολύμηνη προετοιμασία και μετά από επιλογή με βάση σύνθετα κριτήρια: τέτοια πράγματα- 35 άστεγων οικογενειών, σε κτίριο διαμορφωμένο με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, στα πλαίσια ευρύτερου προγράμματος στέγασης.

Κίνηση με προεκλογική σκοπιμότητα Καμίνη; Ενδεχομένως. Αλλά... τους πρόλαβε στο νήμα ο Αντώνης Σαμαράς (πρωθυπουργός). Και έστησε τηλεοπτικό διάγγελμα προκειμένου να προαναγγείλει, αυτός, ότι εντός των επόμενων εβδομάδων (το μαντέψαμε: προ των εκλογών!) θα εφαρμοσθεί μείζον πρόγραμμα αξιοποίησης άδειων ακινήτων για τη στέγαση των αστέγων.

Πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, βέβαια, έσπευσε ποιος; (πάλι το μαντέψατε!) ο Βαγγέλης Βενιζέλος να διαμαρτυρηθεί ότι δεν υπήρξε διαβούλευση με το ΠΑΣΟΚ επί του θέματος -οπότε (το μάντεψε κι εκείνος!) η κίνηση είχε προεκλογικό περιεχόμενο. Ενώ εκείνος -άντε, το ΠΑΣΟΚ ...- είχε πρώτος μεριμνήσει να συμπεριληφθούν τα 15 εκατ. ευρώ στο «Κοινωνικό Μέρισμα» των 500+ εκατ. ευρώ του υπερήφανου Πρωτογενούς Πλεονάσματος.

Ντροπή, πάντως στον πρωθυπουργό και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό, για τη λογική του «κάτω τα ξερά σου απο τους δικούς μου τους αστέγους!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου