Σάββατο 17 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΑ: ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΑΝΑΤΙΝΑΞΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΒΑΣΗΣ ΑΠΟ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

 

Αν και ο πρόεδρος Άσαντ φαίνεται να κερδίζει πλέον τις μάχες στις μεγάλες πόλεις στον 3ετη εμφύλιο που έχει ρημάξει τη Συρία, εν τούτοις οι αντάρτες δεν το βάζουν κάτω και βάζουν στόχους πιο απομακρυσμένες κυβερνητικές θέσεις. Στο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, φαίνεται η ανατίναξη μιας στρατιωτικής βάσης στην περιοχή της Ντεραά. Οι αντάρτες τους Ισλαμικού Μετώπου έσκαψαν ένα τούνελ κάτω από το προπύργιο του συριακού στρατού και το ανατίναξαν, χρησιμοποιώντας 60 τόνους εκρηκτικών.  

Οι μαχητές κατέγραψαν την έκρηξη από απόσταση ασφαλείας καθώς ένα τεράστιο σύννεφο σκόνης και χώματος σηκώθηκε σε ύψος δεκάδων μέτρων και στη συνέχεια έθαψε τα πάντα.  Αν και δεν δόθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την εντυπωσιακή αυτή ανατίναξη - κυρίως για το αν η στρατιωτική βάση είχε εκκενωθεί προηγούμενος- εν τούτοις οι θάνατοι πολιτών είναι καθημερινοί στη Συρία. 

Στο Χαλέπι, σε μια συνοικία που ελέγχεται από το καθεστώς - τουλάχιστον 13 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα από τη ρίψη ρουκετών από τους Σύρους εξεγερμένους, μεταξύ αυτών γυναίκες και παιδιά. Οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν ξεκινήσει από τα μέσα Δεκεμβρίου μια επιχείρηση εναντίον των συνοικιών που κρατούν οι αντάρτες με τακτικούς βομβαρδισμούς, συχνά με ελικόπτερα τα οποία ρίχνουν βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά. Από τις επιθέσεις αυτές έχουν χάσει τη ζωή τους εκατοντάδες άνθρωποι. 

Επιπλέον, περισσότεροι από 40 άνθρωποι, πολλοί εκ των οποίων άμαχοι, σκοτώθηκαν χθες από αεροπορικές επιθέσεις σε ολόκληρη τη βόρεια Συρία.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου