Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΕΔΡΑΙΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

 

Με αργά βήματα, μονάδες των ενόπλων δυνάμεων και παραστρατιωτικών εδραιώνουν την κυριαρχία τους στην Τρίπολη. Η απερχόμενη κυβέρνηση ζητά την οριστική παύση της λειτουργίας της βουλής.  Ο επικεφαλής των ειδικών δυνάμεων του στρατού δήλωσε απόψε ότι ενώνει τις δυνάμεις του με τους παραστρατιωτικούς του απόστρατου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ, στο πλαίσιο της γενικότερης κινητοποίησης για την καταπολέμηση των ισλαμιστών ανταρτών.

Το κοινοβούλιο οδηγείται σε διάλυση. Την στιγμή που η χώρα διανύει τον 4ο μήνα ακυβερνησίας κι ενώ ο νέος πρωθυπουργός Αχμέντ Μαϊτίκ δεν πρόλαβε να αναλάβει καθήκοντα, η απερχόμενη κυβέρνηση του Αμπντουλάχ Αλ- Τίνι, τασσομενη στο πλευρό των παραστρατιωτικών ζητά να σταματατήσουν οι εργασίες της βουλής μέχρι την διεξαγωγή των επόμενων γενικών εκλογών.

Κλείνει τα σύνορα η Αλγερία. Η Αλγερινή κρατική εταιρία ενέργειας Sonatrach, ανακοίνωσε ότι λόγω της χαοτικής κατάστασης στη Λιβύη, αποσύρει τους 50 εργαζόμενους της μέσα στις επόμενες 48 ώρες. Παράλληλα το Αλγέρι επέβαλε περιορισμούς στην διακίνηση προσώπων στα σύνορα, επιτρέποντας μόνο την είσοδο Αλγερινών στην επικράτειά του και την έξοδο μόνο Λίβυων πολιτών.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου