Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΜΑΡΤΙΝ ΣΟΥΛΤΣ; ΖΑΝ ΚΛΟΝΤ ΓΙΟΥΝΚΕΡ; ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ;

 

Άγνωστοι στους Αυστριακούς φαίνεται ότι είναι οι δύο υποψήφιοι πρόεδροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Αλλά κι αυτοί που τους γνωρίζουν, δεν φαίνεται να τους προτιμούν. Μπορεί τα μέσα ενημέρωσης να χαρακτηρίζουν τον κεντροδεξιό Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον σοσιαλδημοκράτη Μάρτιν Σουλτς ως «επικρατέστερους» να εκλεγούν στην προεδρία της Κομισιόν, αλλά οι αυστριακοί δεν ασχολούνται.

Για την ακρίβεια τα δύο ονόματα δεν τους λένε τίποτε. Η έρευνα που διενέργησε η Αυστριακή Εταιρεία Ευρωπαϊκής Πολιτικής, παρουσιάζει ανάγλυφα την παντελή άγνοια και αδιαφορία των Αυστριακών, όχι μόνο για τους δύο πολιτικούς αλλά γενικότερα για τις ευρωεκλογές.

Έλαβον...

Στο ερώτημα «Ανάμεσα στον Μάρτιν Σουλτς και τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ποιον θα επιλέγατε να ψηφίσετε;», οι ερωτηθέντες απάντησαν:

 Δεν γνωρίζω τα ονόματα: 31%
 Κανέναν από τους δύο: 22%
 Τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ: 18%
 Τον Μάρτιν Σουλτς: 14%
 Δεν γνωρίζω/ Δεν απαντώ: 15%

Παντελής αδιαφορία για το ποιος θα διαδεχθεί τον Μπαρόζο

Οι ερωτηθέντες φαίνεται να μην νοιάζονται καν για το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι ψηφοφόροι καλούνται να ψηφίσουν το διάδοχο του Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο στην προεδρία της Κομισιόν. Στο ερώτημα για το εάν η απ' ευθείας εκλογή προέδρου της Επιτροπής αποτελεί ένα κίνητρο για να πάνε στις κάλπες, οι ερωτηθέντες απάντησαν:

Σίγουρα και μαλλον όχι, δεν αποτελεί κίνητρο: 63%
Σίγουρα και μαλλον ναι, αποτελεί κίνητρο: 22%
Δεν γνωρίζω / Δεν απαντώ: 15%

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου