Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΜΕΡΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΕΥΡΩΣΚΕΠΤΙΚΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ

 

Νέα ένταση στις σχέσεις του με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, αντιμετωπίζει ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον,  αφού η πολιτική ομάδα του στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε να δεχθεί στους κόλπους της το γερμανικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD),  που τάσσεται κατά του ευρώ.

Οι Ευρωπαίοι Συντηρητικοί και Μεταρρυθμιστές (ΕΣΜ), τους οποίους σχημάτισε το 2009 ο Κάμερον αφού αποσύρθηκε από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), την κύρια ομάδα της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς, ψήφισαν να επιτραπεί στην Εναλλακτική για τη Γερμανία να ενταχθεί στην πολιτική οικογένειά τους. 

"Καλωσορίζουμε το @AfD το οποίο εντάχθηκε σήμερα το πρωί στην Ομάδα ΕΣΜ", ανακοίνωσε η ΕΣΜ μέσω του λογαριασμού της στο Twitter. Στελέχη του AfD αναφέρουν σε δήλωσή τους ότι, το κόμμα τους έγινε δεκτό με "σαφή πλειοψηφία", παρά τις ισχυρές πολιτικές πιέσεις για τον αποκλεισμό του.
 
"Η επιτυχής ένταξή μας είναι μια νίκη εναντίον αυτών που άσκησαν τεράστια πίεση σε μέλη της ομάδας ΕΣΜ επειδή ήθελαν να εμποδίσουν, για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους, την αναγνώριση και την ενίσχυση του AfD", δήλωσε ο αρχηγός της Εναλλακτικής για τη Γερμανία Μπερντ Λούκε.

Μολονότι το AfD δεν αντιτίθεται στην ΕΕ, έχει δηλώσει ότι τα ασθενέστερα μέλη πρέπει να φύγουν από το εναιίο νόμισμα και διαφωνεί με την ευρύτερη ευρωπαϊκή πολιτική της Μέρκελ. Αντιτίθεται επίσης στη σχεδιαζόμενη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στην ΕΕ και τις ΗΠΑ.

Με την προσθήκη των επτά εδρών της AfD, η ΕΣΜ θα έχει τώρα 62 έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο, καθιστάμενη έτσι η τρίτη μεγαλύτερη ομάδα μετά το ΕΛΚ (που "κατεβάζει"  υποψήφιο τον Γιούνκερ, στον οποίο αντιτίθεται ο Κάμερον) και τους Σοσιαλιστές και πριν από τους φιλοευρωπαίους κεντρώους φιλελεύθερους.
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου