Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΜΠΑΡΑΚ ΟΜΠΑΜΑ: ''ΤΟ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ''

 

Από τη Νέα Υόρκη έχουν ξεκινήσει οι εργασίες της 69ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στην αίθουσα του διεθνούς Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο Ισλαμικό Κράτος. Στο μεγαλύτερο τμήμα της ομιλίας του ο Ομπάμα εστίασε στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, λέγοντας ότι η τρομοκρατία δεν είναι κάτι καινούριο, ωστόσο αυτή τη στιγμή η τρομοκρατία έχει πρόσβαση στην τεχνολογία, δημιουργεί υποομάδες για να βλάψει ανθρώπους και έχει στόχο να διχάσει τον κόσμο ανάμεσα σε πιστούς και άπιστους, σκοτώνοντας ολοένα περισσότερους και υιοθετώντας άγριες μεθόδους για να απειλήσουν.

«Έκανα σαφές πως η Αμερική δε θα βασίσει εξ’ολοκλήρου την εξωτερική πολιτική της στην αντίδραση κατά της τρομοκρατίας. Την ίδια στιγμή, τονίσαμε πως οι ΗΠΑ δεν υπήρξαν και δε θα εμπλακούν σε πόλεμο με το Ισλάμ. Το Ισλάμ διδάσκει την ειρήνη», είπε ο Ομπάμα και ζήτησε τη συμμετοχή του κόσμου στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο όπως είπε πρέπει να καταστραφεί. Επισήμανε πως πρέπει να ασκηθεί στρατιωτική πίεση κατά του ΙΚ και κατά όσων έχουν αποφασίσει να ενταχθούν σε τέτοιες οργανώσεις. 

«Το Ισλαμικό Κράτος πρέπει να καταστραφεί. Μητέρες, αδελφές, κόρες έχουν πέσει θύματα βιασμών, αθώα παιδιά έχουν δολοφονηθεί, σοροί έχουν πεταχτεί σε μαζικούς τάφους, θρησκευτικές μειονότητες πεθαίνουν από την πείνα, αθώοι άνθρωποι αποκεφαλίζονται με άγρια βίντεο που διοχετεύονται για να σοκάρουν τον κόσμο», πρόσθεσε ο Ομπάμα. «Κανένας Θεός αποδέχεται αυτή την τρομοκρατία, δεν υπάρχει λογική, ούτε διαπραγμάτευση με αυτούς τους ανθρώπους, η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνουν είναι η επίθεση. 

Έτσι, οι ΗΠΑ θα εργαστούν με τον συνασπισμό ώστε να διαλύσουν αυτό το δίκτυο θανάτου», τόνισε και συμπλήρωσε ότι σε αυτήν προσπάθεια η Αμερική δε δρα μόνη της, ούτε πρόκειται να σταλούν στρατεύματα σε εδάφη ξένων χωρών.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου