Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

Ο ΜΑΡΚ ΖΑΚΕΡΜΠΕΡΓΚ... ΣΠΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΥΜΠΑΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΘΕΙ Ο ΕΜΠΟΛΑ

 

Το εντυπωσιακό ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων αποφάσισαν να δωρίσουν για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού Έμπολα ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, και η σύζυγός του, Πρισίλα Τσαν. “Η επιδημία του Έμπολα είναι σε ένα κρίσιμο σημείο καμπής. Έχει μολύνει 8.400 ανθρώπους μέχρι στιγμής, αλλά εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και οι προβλέψεις εκτιμούν πως μπορεί να μολύνει 1 εκατομμύριο ανθρώπους ή περισσότερους μέσα στους επόμενους μήνες, αν δεν εντοπιστεί”, αναφέρει σε ανάρτησή του (πού αλλού;) στο Facebook ο Ζάκερμπεργκ.

“Δωρεές σαν αυτή βοηθούν άμεσα αυτούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στο ηρωικό τους έργο. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εκεί, φτιάχνοντας κέντρα φροντίδας, εκπαιδεύοντας τους ντόπιους, ταυτοποιώντας περιστατικά Έμπολα και πολλά άλλα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα βοηθήσει να σωθούν ζωές και να τεθεί αυτή η επιδημία υπό έλεγχο”, αναφέρει ακόμα. Το ποσό των 25 εκατομμυρίων δολαρίων θα δοθούν στη μη κυβερνητική οργάνωση Centers for Disease Control.

Κι αν το ποσό δε σας λέει τίποτα χωρίς ένα μέτρο σύγκρισης, σύμφωνα με τον ανταποκριτή της Wall Street Journal Ντρου Χίνσο, τα 25.000.000 δολάρια που προσφέρει ο Ζάκερμπεργκ είναι δύο φορές περισσότερα από όσα έχει δώσει η Ινδία, 12 φορές περισσότερα από την Κίνα και 50 φορές περισσότερα από τη Βραζιλία...
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου