Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

 

Στη μελωδία του τραγουδιού των παρτιζάνων «Bella ciao», δεκάδες χιλιάδες συγκεντρωμένοι ξεχύθηκαν στους δρόμους 60 διαφορετικών πόλεων της Ιταλίας στο πλαίσιο της 24ωρης «κοινωνικής απεργίας» των εποχικών εργαζόμενων και των νέων. Σύντομα οι δρόμοι όπου πραγματοποιούνταν οι πορείες σε Μιλάνο, Πάντοβα, Ρώμη και Πίζα εξελίχθηκαν σε πεδίο μάχης, με συγκρούσεις ανάμεσα στους απεργούς και τους αστυνομικούς.

Μάλιστα, στην ιταλική πρωτεύουσα ομάδα διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών και έξω από την πρεσβεία της Γερμανίας, εκτοξεύοντας αυγά.  Βορειότερα, στο Μιλάνο η ένταση που σημειώθηκε έξω από το Χρηματιστήριο οδήγησε στον τραυματισμό τουλάχιστον 13 ανθρώπων, εκ των οποίων φοιτητές και χρηματιστές.

Όλα αυτά, ενώ και στις υπόλοιπες πόλεις της χώρας, χιλιάδες ήταν τα μέλη των αριστερών συνδικάτων Usb, Usi και Cobas που διαμαρτύρονταν κατά της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντζι και κατά της μεταρρύθμισης του εργασιακού σχεδίου κρατικού προϋπολογισμού του 2015, το περίφημο JobsAct.

Την ίδια ώρα, απεργοί εργαζόμενοι των εταιριών μετάλλου της Fiom συμμετείχαν στις πορείες, αλλά και μαθητές που διαμαρτύρονταν για τις ελλείψεις στην παιδεία και φώναζαν συνθήματα «Όλοι μαζί σας προκαλούμε φόβο», «Μην αγγίζετε τη δημόσια παιδεία».

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου