Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ: ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΑΝ ΟΙ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΟΜΠΡΕΛΑΣ

 

Οι ιδρυτές του Occupy Central Μπένι Τάι, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ (στη μέση), Τσαν Κιν Μαν, καθηγητής της κοινωνιολογίας στο Κινεζικό Πανεπιστήμιο και ο Αιδεσιμότατος Τσου Γιου-Μινγκ Οι τρεις ιδρυτές του κινήματος πολιτικής ανυπακοής Occupy Central του Χονγκ Κονγκ, κάλεσαν την Τρίτη τους ακτιβιστές υπέρ της δημοκρατίας να διαλυθούν και "αποτραβηχτούν" από τις κατασκηνώσεις που έχουν οργανώσει στο εμπορικό κέντρο της πόλης εδώ και δύο μήνες - δίπλα στην έδρα της κυβέρνησης - και δήλωσαν ότι θα παραδοθούν στην αστυνομία. 

Ο επικεφαλής της "Κινήματος της Ομπρέλας", Μπένι Τάι, καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο του Χονγκ Κονγκ, προχώρησε σε αυτή την αιφνιδιαστική δήλωση, λίγες ώρες αφού ο ηγέτης των φοιτητών Τζούσουα Γουόνκ συνελήφθη και κάλεσε τους διαδηλωτές να ανασυνταχθούν στην καρδιά της πόλης για να απαιτήσουν περισσότερη δημοκρατία. Ο Τάι είπε ότι οι φοιτητές πρέπει να συμμορφωθούν στις προειδοποιήσεις των αρχών και να υποχωρήσουν, καθώς η κατάσταση είχε γίνει επικίνδυνη. 

"Η κυβέρνηση που χρησιμοποιεί την αστυνομική βία και τα γκλομπ για να διατηρηθεί στην εξουσία , είναι μια κυβέρνηση πέρα από κάθε λογική. Για το καλό της ασφάλειας του Κινήματος και για χάρη της αρχικής μας πρόθεσης για ειρηνικές κινητοποιήσεις, είμαστε έτοιμοι να παραδοθούμε, και καλούμε τους φοιτητές να διαλυθούν και να υποχωρήσουν" δήλωσε ο ιδρυτής του Occupy Central.   

Το Κίνημα της Ομπρέλας στο Χονγκ Κονγκ ξεκίνησε στα τέλη Σεπτεμβρίου και προσέλκυσε πάνω από 100.000 διαδηλωτές - κυρίως φοιτητές - στους δρόμους της πόλης- σε μια άνευ προηγουμένου διαμαρτυρία για τα κινεζικά δεδομένα.

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου